Osmangazi’de filografi kursuna yoğun ilgi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), kursiyerlerine en yeni ve en modern eğitimlerle yeniliklere kapı aralamaya devam ediyor.

19 Mart 2017 Pazar 13:15
Osmangazi’de filografi kursuna yoğun ilgi

Seyyid Usül Kültür Merkezinde verilen filografi eğitimlerinde kursiyerler, çivi ve tellerden sanat eserleri çıkartıyorlar. Eğitimlerde, 88 saatlik bir modülle 1 haftada 3 gün kursa giden kursiyerler, sabah 09.00 ile 16.00 saatleri arasında hem öğreniyor hem eğleniyor. Her grupta yaklaşık 20 öğrencinin olduğu kursta, üniversite öğrencilerinden ev hanımlarına, emeklilerden çalışana kadar her yaş grubu ve cinsiyetten kursiyer bulunuyor. Çoğunun hobi amaçlı geldiği kursta, çalışmaların tamamlanmasıyla aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla siparişlerle iş yapanlar da mevcut.

"Filografi, sabrı öğretiyor"

Filografi’nin Bursa’da son yıllarda popüler olduğunu ifade eden Filografi Eğitmeni Meltem Öztürk Dede, “Filografi, çivilerin çakılma aşamasından örgüye kadar geçen bir süreçte, insana en çok sabrı öğretiyor. Filografiyi, çok farklı alanlardaki temalarla çalışabilmek mümkün. Hat sanatını filografiye uyarlayabiliyoruz. Doğal figürler, silüet çalışmaları da yapılabiliyor” dedi.

"Dışarıdan siparişler almaya başladık"

Arkadaşının hediye ettiği filografik tablosuyla filografiye ilgi duyan kursiyer Zerrin Başaran, “Filografiyle günün stresini atıyoruz. Aslında zor bir sanat, göründüğü kadar kolay değil. Kaba malzemeden narin işler çıkartıyoruz. Ciddi bir sabır gerektiriyor. Ancak, iş bitip emeğimizin çıktığını görünce çok mutlu oluyoruz. Bazı arkadaşlarımız, Osmangazi Belediyesi’nin stantlarında çalışmalarını satıp aile bütçelerine katkılar sağladı. Bizler de dışarıdan siparişler de almaya başladık” diye konuştu.



"Sanatla uğraşmanın yaşı ve cinsiyeti olmaz"

Sosyalleşmek ve stres atmak amacıyla filografi kursuna geldiğini söyleyen 61 yaşındaki Kursiyer Hatice Gedik, “Filografi, çok rahatlatıcı bir sanat ve öğretmenimiz gerçekten çok iyi biri. Sanatla uğraşmanın yaşı ve cinsiyeti olmaz. Kimse evde boş oturmasın. Herkes bir hobiyle ilgilensin” dedi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108