Osmangazi Belediyesi 2 ayda 926 hayvana sahip çıktı

Osmangazi Belediyesi’ne ait ‘Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’, 2017 yılının ilk 2 ayında 926 sokak hayvanına bakım ve sağlık hizmeti verdi.

21 Mart 2017 Salı 07:27
Osmangazi Belediyesi 2 ayda 926 hayvana sahip çıktı

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, binlerce can dostuna sahip çıkmaya devam ediyor. Sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri için 10 yıldır faaliyet gösteren merkez, Türkiye’nin her yerindeki yardıma muhtaç sokak hayvanlarına da kucak açıyor. Başta kedi ve köpek olmak üzere birçok hayvanın tedavi edilmesine imkan sağlayan, ileri teknoloji cihazlarının bulunduğu tesiste, 2017 yılının ilk 2 ayında toplanan 926 bakıma muhtaç sokak hayvanın bakımı yapıldı. Toplam 675 hayvana da sağlık hizmeti verildi.

Her geçen gün daha fazla hizmet

Kalitesi ve güvenirliğiyle ön plana çıkan merkez, mevsimsel duruma göre imkanlarını en üst düzeyde kullanarak can dostlarına sağlık veriyor. 2017 yılı ilk 2 ayında 442 sokak hayvanına tıbbi tedavi uygulanırken, 203 sokak hayvanına ise kısırlaştırma ameliyatı yapıldı. 233 sokak hayvanına ameliyat ve konservatif tedavi hizmeti sağlandı. Merkezde, bakım ve tedavi uygulamalarının dışında 84 sokak hayvanı yeni sahiplerine kavuşturuldu. Ayrıca, 555 hayvan da koruyucu hekimlik hizmetinden faydalandı.

Merkez, ziyaretçilerin gözdesi oldu

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, hayvan sevgilerini pekiştirmek isteyen ziyaretçilerin de uğrak noktası oldu. Tesisi, 2017 yılının ilk 2 ayında toplam 3 bin 297 ziyaretçi gezdi. Tesise gelen ziyaretçilere hayvan bakımı ve sağlığı konusunda çeşitli eğitimler verildi. Ayrıca engellilere yönelik at biniş programında yeni yılın ilk 2 ayında 267 biniş gerçekleştirildi.

“Sahiplendirilme konusunu önemsiyoruz”

Merkezin, Bursa’nın dışında Türkiye'nin her yerinde yardıma ihtiyacı olan bütün sokak hayvanlarına kucak açtığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokaklardaki sahipsiz hayvanları toplayarak daha iyi şartlarda bakılması ve tedavilerinin yapılması için barınağa getirildiklerini söyledi. Sokaklardaki başıboş hayvanların bakımının üstlenildiği gibi onların insanlara zarar vermelerinin de önüne geçildiğini aktaran Başkan Dündar, “Bakım ve tedavilerinin dışında, barınaktaki hayvanların sahiplendirilmesi konusunda da çalışıyoruz ve bunu önemsiyoruz. Barınağımızı ziyaret eden vatandaşlarımız başta olmak üzere, okullarımızdan gelen öğrencilerin, pet-shoplar yerine, barınaktaki hayvanları sahiplenmelerini sağlıyoruz. Bunun dışında, sahipsiz sokak hayvanlarının korunması, tedavileri ve bakımları ile ilgili başta okullarımız olmak üzere toplumun her kesimine yönelik seminerler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108