Alacahırka Mahallesi’nde Ulaşıma Neşter

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerindeki Alacahırka Mahallesi’nde yer alan Naipdere Sokak’ta yol genişletme ve zemin kaplama çalışmaları yürüterek, yolu yaya ve araç trafiği açısından daha uygun hale getiriyor.

18 Ağustos 2017 Cuma 11:14
Alacahırka Mahallesi’nde Ulaşıma Neşter

Osmangazi Belediyesi, coğrafi yapısı nedeniyle ulaşım konusunda sıkıntıların yaşandığı Uludağ eteklerindeki mahallelere hizmetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Mollafenari Mahallesi’nde 4 farklı noktada çeşitli çalışmalar başlatan Osmangazi Belediyesi, aynı bölgede yer alan Alacahırka Mahallesi’nde de yol genişletme ve zemin kaplama çalışmaları gerçekleştirerek vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıyor. Alacahırka Mahallesi ile Abdal Murad mevkileri arasında bağlantıyı sağlayan Naipdere Sokak’ta çalışmalar başlatan belediye ekipleri, kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle zemininde sökülmelerin meydana geldiği sokaktaki kırma granit küp taşları sökerek yerine kaymayı ve aşınmayı engelleyen bazalt yüzeyli kemer taşı ile kaplıyor. Yaklaşık 1 buçuk kilometre uzunluğundaki Naipdere Sokak’ta yol genişletme çalışmaları da yürüten ekipler, özellikle sokaktaki virajları genişleterek araç ulaşımını rahatlatıyor.

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokağı baştan sona kadar gezerek yürütülen çalışmaları inceledi. Başkan Dündar, “Naipdere Sokak, Alacahırka Mahallesi’nin en uzun sokağı. Yaklaşık 1 buçuk kilometre uzunluğunda olan bu sokağın dar ve dik yapısı nedeniyle ulaşım oldukça zor. Kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle zemindeki kırma granit küp taşlarda yer yer sökülmeler meydana gelmiş. Biz de vatandaşlarımızın talebi üzerine sokağın zemininin yenilenmesi adına çalışma başlattık. Sokağın mevcut zemininde yer alan kırma granit küp taşları söküp, zemini beton kaplama ile güçlendirdikten sonra kaymayı ve aşınmayı engelleyen bazalt yüzeyli kemer taş döşüyoruz. Bu yeni döşediğimiz taşlar kaymayı engellediği için hem vatandaşlarımızın yürüyüşünü hem de araçların çıkmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca sokaktaki dar noktalarda genişletme çalışmaları yaparken, ihtiyaç duyulan noktalara istinat duvarları örüyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı talepleri tek tek yerine getiriyoruz” dedi.

Alacahırka Mahallesi Muhtarı Fevzi Dursun da, “Kış aylarındaki yağışlarda Naipdere Sokak’taki mevcut taşlar söküldü. Biz de durumu Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a bildirdik. Başkanımız da duruma hemen el attı ve sokağın yenilenmesi adına çalışma başlattı. Şuan sokağın yarısının kaplaması yenilendi. Bu sokak mahallemizin ulaşımında büyük önem taşıyor. Taşlar sökülünce araçlar yolu kullanamaz hale geldi. Şuan yolumuz hem genişledi hem de zemini daha sağlam hale geldi. Başkanımız Mustafa Dündar’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OSMANGAZİ BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108