Orhan Kemal Öykü Ödülü’nün sahibi belirlendi

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal Öykü Ödülü’nde dereceye girenler belirlendi. 752 öykünün katıldığı yarışmada Ahmet Fenar, etkili anlatımıyla ödüle değer görüldü.

28 Ekim 2017 Cumartesi 23:13
Orhan Kemal Öykü Ödülü’nün sahibi belirlendi

Nilüfer Belediyesi’nin 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri kapsamında düzenlediği Öykü Ödülü sahibini buldu. Öykü Ödülü, Türkiye ve yurtdışından büyük ilgi gördü. Yarışmaya 376 kişi toplam 752 öyküyle başvurdu. Seçici Kurul’da yer alan Semih Gümüş, Nahit Kayabaşı, Behçet Çelik, Sine Ergün ve Şafak Pala gönderilen öyküleri titizlikle değerlendirdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Ahmet Fenar, işlenmiş bir temayı farklı biçimde ele alışı, etkili anlatımı, gerçekliği kendi doğallığı içinde yansıtması nedeniyle 2017 Yılın Yazarı Orhan Kemal Öykü Ödülü’ne değer görüldü. Vedat Çetin, Tekin Türegün, Sibel Gögen, Kadriye Gencer, Ayşen Işık da mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü alan Ahmet Fenar 3000 TL, mansiyon ödülüne değer görülen beş kişi de 1000’er TL para ödülü kazandı. Yarışmanın ödül töreni 8-9 Aralık tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenecek "Sokağın Aynası Orhan Kemal Sempozyumu" kapsamında gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılan öykülerden arasından seçilen 20 eserin yer alacağı bir kitap da yayımlanarak ödül töreninde dağıtılacak.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108