Karaman Sosyal Yaşam Alanı kapılarını açtı

Nilüfer Belediyesi, Karaman Dernekler Yerleşkesi, bölgesel otopark ve pazar yerini kapsayan Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nı hizmete açtı. Bölgedeki otopark ve pazaryeri ihtiyacını da karşılayan projede yer alan Karaman Dernekler Yerleşkesi, 47 dernek ofisi, yaklaşık 450 posta kutusu ve 12 toplantı odası ile Bursa’da sivil toplumun hizmetinde olacak.

06 Aralık 2017 Çarşamba 15:47
Karaman Sosyal Yaşam Alanı kapılarını açtı

Planlı yapısı, modern yüzü ve bugünden geleceği planlayarak gerçekleştirdiği yatırımlarla halkı gülümseten Nilüfer Belediyesi, hayata geçirdiği yeni projelerle herkesin hayatını kolaylaştırıyor. Bu projelerden biri olan Karaman Sosyal Yaşam Alanı da törenle hizmete açıldı.

2015 yılında temeli atılan, Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nda, Nilüfer’in ikinci yerleşkesi olan Karaman Dernekler Yerleşkesi’nin yanı sıra, bölgenin ihtiyacına cevap verecek olan otopark ve pazar yeri de var.

Türkiye’ye model olacak Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nda yer alan Karaman Dernekler Yerleşkesi, 47 dernek ofisi, yaklaşık 450 posta kutusu, çeşitli boyutlarda 12 toplantı odası ile Bursa’da sivil toplumun hizmetinde olacak.

Nilüfer Belediyesi tarafından hizmete sunulan Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nın açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, CHP Bursa İl Başkanı Sadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BOZBEY: TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK

Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nın çağdaş ve planlı yapının aynası olduğuna dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Karaman Sosyal Yaşam Alanı Nilüfer’e çok yakışan yapısıyla tüm kente kapılarını açarken, Bursa’ya ve hatta Türkiye’ye model oluşturabilecek bir tesistir. Bölgesel otoparkı ve üst katındaki kamyon otoparkıyla, çağdaş ölçütlere göre yapılandırılan pazar yeriyle ve Türkiye’de tek olan “Dernekler yerleşkesi” projemizin ikincisini çatısı altında bulundurmasıyla, Karaman Sosyal Yaşam Alanı, kentimize değer katan hizmetlerimizin üst sırasındadır. 3 katlı, toplam yapı alanı 11 bin 125 metrekare olan ve bu modern yapının en alt katında,  yaklaşık 100 araçlık bir otopark bulunuyor. Biz Nilüfer’de bu sorunu, bölgesel otoparklarla en aza indirmeye çalışıyoruz. Çabamız, vatandaşlarımızın araçlarını güvenle bırakabilecekleri ve burada olduğu gibi pazar alışverişlerini yaparken araç parkı konusunda adeta eziyet çekmeyecekleri otoparkları Nilüfer’e kazandırmak yönünde. Binamızın terası da, 77 kamyon kapasiteli bir otopark olarak hizmet verecek” dedi.

5 yıl önce, yine Dünya Gönüllülük Günü’nde, demokrasiyi yerelden yeşerten çabalarını taçlandıran Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’ni açtıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, “O gün demiştik ki, sivil toplum güçlenirse, demokrasi de güçlenir. İşte, sonuç ortada. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde yılda ortalama 3 bin etkinlik gerçekleşmekte. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nin açılışının üzerinden daha birkaç yıl geçmeden, Nilüfer, derneklerin merkezi oldu ve taleplere yetişememeye başladık. Sonuçta, ikinci bir dernekler yerleşkesi için kolları sıvadık ve işte kısa bir sürede, böyle kapsamlı bir tesisi kentimize kazandırdık. Ne mutlu bize ki, demokrasi çabalarımıza bir ayna tutan bu girişim, tüm derneklerimizden ve vatandaşlarımızdan büyük destek gördü. Bugün de, Dünya Gönüllülük Günü’nde, Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nın kapılarını açmasıyla, Karaman Dernekler Yerleşkesi de yine yaşayan bir alan olarak kentimizi güçlendirecek. İhale usulü ile derneklerin hizmetine sunduğumuz 47 ofis için 300’e yakın sivil toplum kuruluşu başvuru yaptı. İnanıyorum ki, Karaman Dernekler Yerleşkesi, şu an itibariyle çatısı altında bulunan derneklerle ve düzenlediği etkinliklerle Nilüfer’in en gözde yerlerinden biri olacak” diye konuştu.

“STK’LARIN ORTAK MEKÂNDA BİR ARAYA GELMESİ ÖNEMLİ”

Nilüfer Kaymakamı Avni Oral da Başkan Bozbey’i örnek proje için kutlayarak, “Çağdaş demokrasilerde insanlar belli amaçlar çerçevesinde bir araya geliyor. Ülkemizde de demokrasinin gelişmesiyle sivil inisiyatiflerin gücü artmaktadır. Sivil inisiyatiflerimizin mali ve mekânsal eksiklikleri ön plana çıkmaktadır. Bu anlamda yaklaşık 900 derneğin olduğu Nilüfer’de sivil toplum örgütlerinin ortak bir mekânda bir araya gelmesi çok önemli. Bu güzel projeyi hayata geçiren Başkan ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da sivil toplum örgütlerinin toplumdaki önemine değinerek, “Dünyada ne kadar çok dernek, örgütlenme olursa bu çok önemli bir durumdur. Ama asıl önemli olan, bu örgütlü derneklerin siyaset ve ülke yönetiminde de etkin olmasıdır. Ortak amaçlar için yan yana gelen bu yapıların bu mekânlarda fikir ve bilgi üretmesi gerekir. Nilüfer bu konuda çok önemli bir kent ve belediyedir” diye kaydetti.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da projenin önemine dikkat çekerek emeği geçenleri kutladı.

Konuşmaların ardından Dünya Müzik Derneği Dr. Parkan Şanlıkol Çocuk Korosu söylediği şarkılarla açılışa renk kattı.

Başkan Bozbey ve beraberindekiler Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nın açılış kurdelesini  kesti ve ardından  Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yer alan dernek ofislerini ziyaret ederek dernek üyeleriyle sohbet ettiler. Gecede Nilüfer Kadın Korosu da mini bir konser vererek katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108