Bozbey: Cumhuriyette ısrar özgürlüklerimizde ısrardır

Cumhuriyet’in 94. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “Cumhuriyet, her birimizin varlık sebebidir. Cumhuriyet’te ısrar, özgürlüklerimizde ısrardır” dedi.

29 Ekim 2017 Pazar 20:31
Bozbey: Cumhuriyette ısrar özgürlüklerimizde ısrardır

Cumhuriyet’in 94. kuruluş yılı kutlamaları, Nilüfer’de halkın da katılımıyla çelenk sunma töreniyle başladı. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Orhan Sarıbal, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ile Meclis Üyeleri, Nilüfer’deki mahalle muhtarları, Kıbrıs gazileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümünü, büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade etti. Başkan Bozbey, “Cumhuriyet coşkusunu içinde duyan herkesin, tüm ulusumuzun en büyük bayramı kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet’in, tüm değerleriyle insanca yaşatan tek ve gerçek yönetim olduğuna vurgu yapan Başkan Bozbey, “Cumhuriyet, her birimizin varlık sebebidir. Cumhuriyet’te ısrar, özgürlüklerimizde ısrardır” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET’E VE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Nilüferliler olarak Cumhuriyet’e ve değerlerine sahip çıktıklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Cumhuriyetimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiğinden hareketle, bu en büyük bayramımızı salonlarda değil, meydanlarda kutluyoruz. Cumhuriyet coşkumuzu hep diri, hep taze tutuyoruz. Cumhuriyetimizin, bağımsızlığın, özgürlüğün, demokrasinin temeli olduğunu asla unutmuyoruz” diye konuştu.
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, “Cumhuriyet olmasaydı, özellikle biz kadınlar, eşit birer yurttaş olarak sayılmayacaktık. Cumhuriyet sayesinde herhangi bir kimlik gözetmeksizin, her birimiz eşit haklara sahip olma hakkına eriştik. Cumhuriyeti korumak ve savunmak için üzerimize düşen görevi hep birlikte sonuna kadar yerine getireceğiz” dedi.
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da şöyle konuştu: “Cumhuriyet’in 94. yılını, daha dün ilan edilmiş gibi coşku ve mutlulukla kutluyoruz. Cumhurbaşkanları, başbakanlar, milletvekilleri bu makamlara Cumhuriyet sayesinde geldi ama maalesef bu makamlara Cumhuriyet sayesinde gelenleri, kutlamalarda göremedik. Atatürk ve silah arkadaşları çok büyük bedeller vererek bize bugünü yaşatıyorlar. Bunun kıymetini bilmek durumundayız. Her daim buna sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet

Bayramımız kutlu olsun”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, “Bu Cumhuriyet, muktedir siyasetin ön gördüğü Cumhuriyet değildir. Bu Cumhuriyet, kulluğun bitip, yurttaşlığın başladığı gündür. Bu Cumhuriyet, hilafetin yok edilip, demokrasinin, özgürlüğün, barışın egemen olduğu Cumhuriyettir. Kadının köle değil, insan olduğu Cumhuriyettir. Ferman padişahınsa, Cumhuriyet bizimdir” diye konuştu.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108