Bozbey: Atatürk ilkelerini her eve sokabilseydik bugün bu durumda olmazdık

Söylev’in okunmasının 90’ıncı yıldönümü için düzenlenen etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey okullarda bugüne kadar Atatürk’ün yazar yönünün öğretilmediğini belirterek, “Cumhuriyetin değerlerini, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini her eve sokmayı başarabilseydik bugün yaşadığımız sıkıntıların hiçbirini yaşamazdık” dedi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 20:59
Bozbey: Atatürk ilkelerini her eve sokabilseydik bugün bu durumda olmazdık

Nilüfer Belediyesi, Dil Derneği Bursa Temsilciliği iş birliğiyle Türk Dil Bayramı’nın 85’inci yıldönümü ve Söylev’in (Nutuk) okunmasının 90’ıncı yıldönümü nedeniyle Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde etkinlik düzenledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Türk Dil Derneği Bursa İl Temsilcisi Pelin Yılmaz’ın yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Konuşmasında Atatürk’ü okullarda askeri deha olarak okuttuklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bize insan Atatürk’ü hiç öğretmediler. Atatürk’ün kültürel, sosyal, yazar yönünü öğretmediler. Geometri kitabı yazdığını birçok insan bilmiyor. Atatürk’ün 1919-1927 yıllarını anlatan Söylev kitabını Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki her eve sokmanın yollarını aramış olabileceğini düşünüyorum. Bugün biz Cumhuriyetin değerlerini, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini bugün her eve sokmayı başarabilseydik bugün yaşadığımız sıkıntıların hiçbirini yaşamazdık. Burada hepimizin bir parça da olsa sorumluluğu var. Hiç kimsenin bu sorumluluktan kaçmaması gerekiyor” dedi.

Bugün yaşananları Atatürk’ün 1920’li yıllarda görüp Nutuk kitabına yazdığını belirten Bozbey, “Atatürk’ü sadece kendi yazarlarımızdan değil, özellikle de dışarıdaki yazarlardan okudukça çok daha seviyorsunuz ve çok daha güçlü bir lidere sahip olmanın gururunu yaşıyorsunuz. Bunun farkında olmayan bir toplumun u hale gelmesi hakikaten hepimizi düşündürmesi gereken bir durum. Biz Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır bu konuyu mümkün oldukça geniş kitlelerle paylaşmaya çalışıyoruz. Okunması için paylaşıyoruz. İnsanların okudukça ders çıkartması, bilinçlenmesi için çabalıyoruz. Şu bir gerçek ki cumhuriyetimizin değerlerini anlamak için Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak gerekir” ifadelerini kullandı.

NİLÜFER BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108