Bursa Tofaş Anadolu Eserleri Müzesi

Bursa Tofaş Anadolu Eserleri Müzesi yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

13 Şubat 2017 Pazartesi 11:45
Bursa Tofaş Anadolu Eserleri Müzesi
Bursa merkez Yıldırım İlçesi Umurbey semtinde, Umurbey camisi, hamamı ve çevresindeki eski sivil mimarlık örneği yapılarla, İpeker kozaklığı ve fabrikası ile anıt ağaçların yer aldığı alanda oluşturulan 30.000 metrekarelik botanik parkı ve müze.

1998'de İpeker ailesinden takas yoluyla devralınarak Büyükşehir Belediyesi'ne kazandırılan kompleksin, bir eğitim, bilim, kültür merkezi olarak düzenlendi.

Parkta TOFAŞ tarafından yaptırılan "Anadolu Arabaları Müzesi" 28 Haziran 2002 günü açıldı.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Son Güncelleme: 13.02.2017 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108