Mudanya’da “Çöp Saati” Uygulaması Başladı

Mudanya Belediyesi Halitpaşa Mahallesi 12 Eylül Caddesi ve Fevzi Paşa Caddesi’nde saatli çöp toplama uygulamasını başlattı. Vatandaşları ve esnafları çöp konusunda uyaran Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kirliliğin önüne geçmek için saatlere uyulmasını istedi. 

04 Ağustos 2017 Cuma 15:50
Mudanya’da “Çöp Saati” Uygulaması Başladı

Mudanya Belediyesi yaz aylarında artan nüfusa doğru orantılı olarak yoğunlaşan çöp miktarına saatli çöp toplama uygulaması ile çözüm getirecek. Halitpaşa Mahallesi 12 Eylül ve Fevzi Paşa Caddelerinde başlatılan uygulama diğer cadde ve sokaklarda da devam edecek. İlgili caddelerde başlatılan uygulama ile ilgili incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Hemşehrilerimiz hangi saatte çöp kamyonu geçeceğini önceden bilecek ve çöpünü o saatte dışarı çıkaracak. Çöplerin yığılması ve saatlerce sokakta beklemesi de önlenmiş olacak” dedi. 

ÇÖPLERİ BELİRLENEN SAATLERDE ÇIKARALIM

Çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılmasını ve sinek oluşmasını önlemeyi de amaçladıklarının altını çizen Türkyılmaz, “Halkımız ile yapılan anketler sonucunda belirlediğimiz 10.00 – 10.30 ve 18.00 -18:30 saatleri arasında çöpleri toplayacağız. Burada halkımıza çok önemli bir görev düşmektedir. Çöplerini ağzı bağlı bir şekilde belirlenen saatlerde çıkartmalarını rica ediyoruz” dedi.

Uygulamanın başladığı bölgelerde duyuruların artırılacağını ve broşürlerin dağıtılacağını da ifade eden Türkyılmaz, “Bu uygulamaya öncelikle 12 Eylül ve Fevzi Paşa caddelerimizde başladık. Halkımızın bu uygulamalara destek vermesini ve saatlere uymasını rica ediyoruz. Alacağımız etkilere göre bu uygulamamızı diğer mahalle ve sokaklarımızda da uygulamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Oluşacak aksaklıklar ve taleplerin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 544 37 00 nolu telefondan bildirilmesini de isteyen Türkyılmaz, temiz bir Mudanya yaratmak için gece gündüz tüm belediye personeli ile çalıştıklarının da altını çizdi. 

MUDANYA BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108