‘Türk İslam Sanatları` BUSMEK ile Amerika`da

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal ve kültürel odaklı hizmetlerinden olan ve vatandaşlardan büyük takdir toplayan BUSMEK’in çalışmaları sınırları aştı. BUSMEK tarafından yaşatılan ve geleceğe taşınan ‘Türk İslam Sanatları’ eserleri, Amerika’da sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

22 Nisan 2017 Cumartesi 09:45
‘Türk İslam Sanatları` BUSMEK ile Amerika`da

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), Amerika Maryland eyaleti Baltimore şehrinde, Kuzey Amerika İslami Camiası ( ICNA – Islamic Circle Of North America) ile Müslüman Amerikalılar Topluluğu (MAS – Muslim American Society) tarafından organize edilen ve bu yıl 42.’si gerçekleştirilen fuara imzasını attı.

Türk İslam sanatlarının, fuar alanında sadece BUSMEK standında yer alması dikkati çekti. Bazı Amerikalıların ilk kez gördüğü Türk İslam kültür ve sanatına dair örnekler sanatseverlerin ilgisini topladı. Amerika Diyanet Merkezi (Diyanet Center of Amerika) Direktörü Yaşar Çolak’ın da ziyaret ettiği BUSMEK standı, fuar ziyaretçilerinden tam not aldı.

BUSMEK heyeti, Maryland´da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsünü de ziyaret ederek, Kurum Müdürü Halid Bulut ile faaliyetleri ve BUSMEK işbirliğinde neler yapılabileceği konuşuldu.

Ayrıca New Jersey´de faaliyet gösteren Rugs&Home Bazaar işletmesini de ziyaret eden heyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor’ projesi kapsamında üretilen el dokuma ipek halılarının Amerika’da pazarlanması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Washington DC’de faaliyet gösteren Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (Turkish American National Steering Committee - TASC) Başkanı Günay Övünç ile de görüşen heyet, BUSMEK’in faaliyetlerini anlatarak, konsolosluklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla Türk kültürünü tanıtmaya yönelik ortak çalışmalar sürdürdüklerini dile getirdi.

Washington Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden heyet, Eğitim Müşaviri Salih Çelik ile görüştü. Çelik de Türk kültürünü ve sanatlarını tanıtacak çalışmalara destek olabileceklerini söyledi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108