Ordu’da 2 bin 500 yıllık mağara bulundu

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan Taşbaşı Kilisesi civarında uzunluğu 40 metre olan 2 bin 500 yıllık mağara tespit edildi.

16 Kasım 2016 Çarşamba 20:15
Ordu’da 2 bin 500 yıllık mağara bulundu

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Taşbaşı Mahallesi’ndeki kilise civarında keşfedilen mağaranın sırrı çözülmeye çalışılıyor. Proje çalışması kapsamında bir TV’de de bölgesel ve el yapımı doğal mağaralar üzerine program yapan özel bir ekibi Ordu’ya davet eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip olan mağarada keşif çalışması yaptı. Mağaranın yaklaşık 40 m uzunluğa ve 1.5 m genişliğe sahip olduğunu tespit edildi.
Antik çağda insanların elleriyle yaptığı bu tarihi mağaranın Taşbaşı Kilisesi'ne kadar ulaştığı ve evlerinden denize ulaşımı da bu yolla sağladığı tahmin ediliyor.
Zemini taş döşeme olan ve ilerleyen kısımları doğal kireç oluşumuyla kapanan mağaranın Boztepe’ye ulaşan merdiven projesiyle ilişkilendirilerek yapılacak çevre düzenlemesiyle ziyarete açılması planlanıyor.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
YeniOrduAltınorduMağara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108