Yıldırım'da Erguvan Rüzgarı

Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu Tasavvuf Musikisi Korosu, Yıldırımlılara unutulmaz bir ilahi gecesi yaşattı.

22 Ocak 2017 Pazar 10:42
Yıldırım'da Erguvan Rüzgarı
Gerçekleştirdiği kültür sanat hamlesi ile ilçenin sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayan Yıldırım Belediyesi, önemli bir etkinliğe daha imza attı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte Safiyyüddin Erhan, ‘Tevhid’den İrfana’ konulu söyleşisinde, soyunun bir mensubu olduğu Eşrefoğlu Rumi hakkında dikkate değer bilgiler verdi. Türk Tasavvuf Edebiyatı’na önemli eserler bırakmış Eşrefoğlu Rumi’nin şiirlerinden alıntılar yapan Safiyyüddin Erhan, dini öğütlerini de programa yoğun ilgi gösteren Yıldırımlılara aktardı.



Şef Halil Çay’ın idaresinde solo ve koro eserler seslendiren Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu Tasavvuf Musikisi Korosu sanatçıları, içerisinde Eşrefoğlu Rumi’nin de şiirlerinin yer aldığı tasavvuf musikisinin en güzel örnekleriyle dinleyenlerin yüreğine hitap etti.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108