Akşemseddin Camii yeni yüzüyle ibadete açıldı

Kestel’de TOKİ tarafından 200 kişi kapasiteli olarak yaptırılan ancak bölge ihtiyaçlarını karşılamayan Akşemseddin Camii, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 2 bin kişi kapasiteli olarak yenilenen yüzüyle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her Cuma günü ya bir cami temeli attıklarını ya da bir cami açılışı yaptıklarını belirterek, bölge ihtiyaçlarına uygun olarak genişletilen Akşamseddin Camii’nin ilçeye değer kattığını söyledi.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 18:56
Akşemseddin Camii yeni yüzüyle ibadete açıldı

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken halkın talepleri doğrultusunda okul, cami, spor tesisi, park ve çocuk oyun alanı gibi sosyal donatı alanlarını da mahallelere kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde de önemli bir eksikliği giderdi. TOKİ konutları içinde bulunan ve yine TOKİ tarafından 200 kişi kapasiteli olarak yaptırılan Akşemseddin Camii, yaklaşık nüfusu 10 bini bulan bölge için yetersiz kalınca devreye Büyükşehir Belediyesi girdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkısı, bölge halkı, esnaf ve işadamlarının da destekleriyle cami 2 bin kişi kapasiteye çıkarıldı. Bölge halkının en önemli taleplerinden biri olan Akşemseddin Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel Kaymakamı Ziya Polat ve vatandaşların katılımıyla yenilenen yüzüyle yeniden ibadete açıldı.

Kapasite 10 kat arttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her Cuma günü ya bir cami temeli attıklarını ya da bir caminin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, Akşemseddin Camii’ni de yenilenen yüzüyle ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni düzenleme ile caminin mevcut kapasitesinin 10 kat üzerine çıkıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Şimdi bu camimiz bölgenin en büyük camilerinden biri oldu. Böyle eserleri yapmak herkese nasip olmaz.

Bunları yapmak ancak Allah’a inanan, ahiret gününe inanan müminlere nasip olur. Camiler, sadece namaz değil, bölge insanımızın her zaman buluştuğu, istişare ettiği ve her türlü eğitimin verildiği buluşma yerleridir. Bu dönemde bir bereket dönemi yaşıyoruz. Milli, manevi değerlerimize sahip çıkılan bir dönem yaşıyoruz. Sadece Bursa’da değil, geçtiğimiz 10 Mayıs’ta Bulgaristan Cebel’deki Bursa Camii’ni açtık. Kafkaslarda, Balkanlarda de böyle eserlerimiz var. Türkiye güçlü olursa tüm İslam alemi ayakta. Onun için çalışacağız, değerlerimize, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da caminin yapılmasına bölge halkının, esnafın ve iş adamlarının destek verdiğini ancak en büyük desteği ise Büyükşehir Belediyesi’nden aldıklarını söyledi. 2 bin konut ve yaklaşık 10 bin nüfustan oluşan mahalleye TOKİ tarafından yapılan 200 kişilik caminin çok yetersiz kaldığını hatırlatan Acar, “Son şekli ile camimiz 2 bin belki 2 bin 500 kişi kapasitesine ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Akşemseddin Camii kurdele kesilerek yenilenen yüzüyle yeniden ibadete açıldı.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108