Karacabey 14. Uluslararası Eskikarağaç Leylek Festivali Başlıyor

Karacabey Belediyesi’nin ‘marka’ çalışmalarından biri olan ve her yıl ilgiyle takip edilen ‘Uluslararası Eskikarağaç Leylek Festivali’ yarın başlıyor.

01 Temmuz 2018 Pazar 00:00
Karacabey 14. Uluslararası Eskikarağaç Leylek Festivali Başlıyor

Karacabey Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği ve her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ses getirmesi beklenen festivale, Karacabey’e bağlı Eskikarağaç Mahallesi ev sahipliği yapacak.
 
30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde, 2 gün boyunca sürecek organizasyonda; geleneksel fener alayı, leylek koşusu, çeşitli yarışmalar ve oyunlar, alışveriş şenliği, tekne turları gibi birçok aktivitenin yanı sıra, sevilen sanatçılar Eda & Metin Özülkü çifti de sevenleriyle buluşacak.
 
Heyecan başladı
 
Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üye olarak, Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabey’de, Uluslararası Leylek Festivali’ne ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı yaşanırken, festival alanında hem çocuklar hem de yetişkinler için çok sayıda eğlenceli aktivite sergilenecek.
 
Coşku hiç dinmeyecek
 
Büyük bir ilgiye sahne olan festival programında; palyaço ve sihirbaz gösterileri, yarışmalar ve oyunlar, alışveriş şenliği, kamp alanı ve eğlence, tekne turları ve DJ Ali Toprak'ın performansı gibi çok sayıda etkinlik yer alıyor.
 
Protokol açılışının 30 Haziran Cumartesi, saat 20.30'da gerçekleştirileceği festival kapsamında, saat 21.00'de Geleneksel Fener Alayı gerçekleştirilecek. 1 Temmuz Pazar Günü ise saat 10.00’da Leylek Koşusu gerçekleştirilecek.
 
Eda & Metin Özülkü sevilen şarkılarını seslendirecek
 
Her yıl sevilen sanatçıların renk kattığı festivalin bu yılki konukları ise Eda & Metin Özülkü çifti oldu. Şarkılarıyla gönüllerde taht kuran Özülkü çiftinin sahne performansının, 30 Haziran Cumartesi saat 21.30’da festival alanında gerçekleştireceği ifade edildi.
 
Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklama ile tüm Bursalıları ve civar kent sakinlerini festivale davet ederken, festivalin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da başarıyla geçmesi adına gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.


 
Karacabey’in sahip olduğu birbirinden eşsiz değerlerin gün yüzüne çıkarılması adına yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını sözlerine ekleyen Özkan, Karacabey’in ‘hayvan dostu kent’ imajına yakışır şekilde, bu yılki festivale de en güzel şekilde ev sahipliği yapacağını söyledi.
 
Festival alanına kolay ulaşım imkânı
 
Diğer yandan belediyeden yapılan açıklamada ise cumartesi ve pazar günleri saat 10.00’dan itibaren, Uludağ Üniversitesi metro istasyonundan ve Karacabey Cumhuriyet Alanı’ndan, Eskikarağaç Mahallesi’ndeki festival alanına otobüs seferlerinin düzenleneceği bilgisine yer verildi.

KARACABEY BLD

banner119
Son Güncelleme: 01.07.2018 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108