Bursa’da Kuş Gribi Alarmı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde kuş gribine vakasına rastlanması üzerine ilçedeki tüm kanatlı hayvanlar itlaf edilmek üzere toplanmaya başlandı.

22 Aralık 2016 Perşembe 14:40
Bursa’da Kuş Gribi Alarmı
Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Mahallesi'nde bir ördeğin ölmesi üzerine şüphelenen mahalleli Karacabey İlçe Tarım ekiplerine haber verdi. Mahallede yapılan incelemede kuş gribine rastlandı. Uluabat Mahallesi'ndeki tüm kanatlı hayvanları toplamaya başlayan ekipler hastalığın yayılmaması için de tedbirler alıyor. Mahallenin ismini aldığı Uluabat gölü kıyında olması ve yabani kuşların göç güzergahında olması sebebiyle hastalığın göç kuşlarından geçtiğinden şüpheleniliyor.



Konuyla ilgili açıklama yapan Uluabat Mahallesi Azası Tufan Uğur, ‘Uluabat gölüne kıyı olan mahallemizde bir ördeğin ölmesi üzerine ilçe tarım müdürlüğü yetkililerine haber verdik. Ölen ördekte yapılan incelemede kuş gribine rastlandı. Dün akşam saatlerinde ilçe tarım ekipleri gelerek mahallemizdeki kanatlı hayvanları topladı. Bizim mahallemiz yaban kuşlarının göç güzergahında olduğu için kuş gribi her yıl bu mevsimde görülmekteydi.



Fakat yapılan incelemelerde bu yıl kuş gribinin daha bulaşıcı olduğu tespit edilmiş, Bursa Halk Sağlında görevli doktorlar gelerek inceleme yaptılar. Bu akşam ilçe tarım ekipleri mahalleye gelerek halkı bilgilendirecekler.



Vatandaşların baktığı ördekler gölde yüzerek besleniyor. Hastalığın göç mevsiminde olan yaban kuşlarından geçtiği tahmin ediliyor’ diye konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Boşver 2016-12-22 23:56:07

Bu şekilde haber ler tavuk piyasasını yıpratır zaten kriz var memlekette
Bir bu eksikti
MAŞALLAH

banner56

banner108