Bursa'da Sağanak ve Dolu Çiftçiyi Vurdu

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, sağanak ve dolu yüzünden yaklaşık 10 bin dekar alanda ekili tarım ürünleri zarar gördü.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 09:22
Bursa'da Sağanak ve Dolu Çiftçiyi Vurdu

Bakırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen kırsal mahalleri başta olmak üzere, ilçedeki salçalık domates, biber, karpuz, kavun, mısır, salatalık üreticileri olumsuz hava koşulları nedeniyle mağdur oldu. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Ceylan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yağışlardan zarar gören tarlalarda hasar tespitine başladıklarını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de konuyu yakından takip ettiğini belirten Ceylan, ''Gerekli hasar tespitinin ardından çiftçinin zararı karşılanacaktır. Çiftçimiz hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir. Devletimiz her zaman olduğu gibi yine çiftçimizin yanında olacaktır." diye konuştu.

"70-80 bin ton civarında mahsul zarar gördü"

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem de 2014'teki selden sonra şimdi de dolu felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Erdem, şu ana kadar yaptıkları incelemelerde Bakırköy, Ova Hamidiye ve Ova Esemen mahallelerinde yaklaşık 10 bin dekar alanın zarar gördüğünü belirterek, "70-80 bin ton civarında mahsul zarar gördü. Bu zarar çiftçiye çok ağır gelecektir." ifadelerini kullandı.

banner119
Anahtar Kelimeler:
DoluDolu YağışıSağanak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çiftçi 2017-07-19 11:45:48

Allah herkezin yarımcısı olsun. çiftçinin yüzü yine gülmeyecek.

banner56

banner108