“Embriyo yapıştırıcısı” yöntemi hamile kalma şansını yüzde 25 arttırıyor

Embriyonun rahime yapışarak tutunmasını sağlayan ‘Embriyo Yapıştırıcısı’ yöntemi tüp bebek tedavisinde başarı oranını arttırıyor. Embriyo yapıştırıcısı yönteminin özellikle birkaç başarısız tüp bebek tedavisi geçirmiş olan ya da 39 yaş üstü anne adayları için avantajlar sağladığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Aydın Arıcı ‘Embriyo Yapıştırıcısı’ yöntemi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

20 Ekim 2017 Cuma 21:03
“Embriyo yapıştırıcısı” yöntemi hamile kalma şansını yüzde 25 arttırıyor

Tüp bebek tedavi sürecinde embriyo transferinin en kritik ve hassas aşama olduğunu vurgulayan Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Aydın Arıcı embriyo yapıştırıcı yöntemini “Embriyo transferi sırasında kullanılan ve embriyonun rahime yerleşmesini destekleyen, bilimsel olarak kanıtlanmış bir protokoldür” olarak açıkladı.

Yöntem tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda uygulanıyor

Embriyo yapıştırıcısı yönteminin embriyo yerleşmesi esnasında rahimde yüksek oranda bulunan ve embriyonun yerleşmesini destekleyen bir protein olan Hyaluronan’dan zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Aydın Arıcı “Yöntemin uygulanması çok basittir. Rahime transfer edilecek embriyo/embriyolar yaklaşık 30 dakika EmbryoGlue’da (Embriyo Yapıştırıcısı) bekletilir ve bu sıvı içerisinde transfer işlemi gerçekleştirilir. Bu yöntemle rahime transfer edilen embriyoların hyaluronan sentezi arttığından rahime tutunmaları için destek sağlanmış olur. Bu yöntem özellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda, anne yaşının 39’dan büyük olduğu durumlarda ve yumurta ve/veya sperme bağlı embriyo kalitesinin iyi olmadığı durumlarda kullanılırken anlamlı bir şekilde başarı sağladığı görülüyor. Herhangi bir yan etkisi de yok” dedi.

Yöntem hamile kalma şansını yüzde 25 arttırıyor

Embriyo yapıştırıcısı yönteminin embriyonun anne rahmine tutunmasını ve gebelik oluşumunu kolaylaştırıp eve bebek götürme şansını arttırdığını söyleyen Prof. Dr. Aydın Arıcı “Yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki embriyo yapıştırıcısı gebelik oranlarını anlamlı bir şekilde arttırıyor. Buna ek olarak düşük riskini ya da hamilelik komplikasyonlarını arttırmadığı gösteriliyor. Çalışmanın sonucunda tüm araştırıcılar hiçbir olumsuz etkisi olmadan sadece gebelik oranlarını arttırdığı sonucunda hem fikir. Embriyo yapıştırıcısı yöntemi yaklaşık 10 senedir kullanılmakla birlikte son yıllarda yapılan detaylı çalışmalarla etkinliği bilimsel olarak da kanıtlanmış. Bu yöntemle hamile kalma şansı yaklaşık olarak yüzde 25 oranında artıyor. Bu, yüksek bir oran” açıklamasında bulundu.

Anadolu Sağlık Merkezi Hakkında

Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ve Karolinska Enstitüsü ile devam eden iş birliği Anadolu Sağlık Merkezi'nin sağlığın merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sağlığın Merkezi’ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor.

FASELİS

banner119
Anahtar Kelimeler:
Tüp BebekEmbriyo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108