İznik'te İlaçlamalar Titizlikle Devam Ediyor

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu ilçede devam eden ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, Yenişehir ve İznik Bölge Sorumlusu Veteriner Hekim Gürhan Alptekin’den çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

29 Eylül 2017 Cuma 18:37
İznik'te İlaçlamalar Titizlikle Devam Ediyor

İznik'in her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalıştıklarını söyleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyeleri ve iç hukuk sisteminin talimatları gereği, ilaçlama hizmetinin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri ekipleri tarafından tek elden yürütüldüğünü kaydetti.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da" Değerli hemşerilerim, 2017 Nisan ayı içerisinde başladığımız sivrisinek ile mücadele çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Şuana kadar İznik’te binlerce sinek üreme merkezi tespit edilerek ekiplerimiz tarafından ilaçlama işlemleri gerçekleşti. Bundan sonrada tespit edilen üreme merkezlerinde ilaçlama çalışmaları devam edecek. Sivrisinek ile mücadelede geçtiğimiz yıl başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Sivrisinek yok denecek kadar azdı. Buradan hemşerilerimizden önemli bir ricamız var. Evlerinin bahçelerinde veya balkonlarında içerisinde su biriken saksı, kova, araç lastikleri var ise iki üç günde bir bunları temizleyelim. Çünkü buralar sineklere üreme merkezi oluyor. Burada sineksiz rahat ve temiz bir yaşam sürdürmek istiyorsak mutlaka bizler kendi çabalarımız ile de bunu başarmamız lazım. Bu konuda vatandaşlarımızın alınmasını istedikleri sinek üreme merkezleri var ise bunları ekiplerimize bildirebilirler. Ben ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Veterinerlik Hizmetleri Yenişehir-İznik Bölge Sorumlusu Gürhan Alptekin ise çalışmalar ile ilgili Başkan Sargın’a bilgi verdi. Alptekin açıklamasında “Nisan 2017’den beri çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.14 personel ve 6 araç ile bölgede titizlikle çalışıyoruz. Sivrisinek, karasinek, uçkun larvalarını ekiplerimiz birçok nokta da yaptıkları çalışmalar ile imha ediyor. Çalışmalarımız Kasım ayına kadar devam edecek.” dedi.

İZNİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108