İznik Balkanlar'la Bağını Kadeşlik İle Perçinledi

İznik Belediyesi Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nde yer alan Tutin şehri belediyesine resmi bir ziyaret düzenledi. Ziyarete milletvekilleri, her iki ilçe belediye başkanları siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

10 Eylül 2017 Pazar 22:17
İznik Balkanlar'la Bağını Kadeşlik İle Perçinledi

İznik Belediyesi Balkan ülkeleri ile sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan bağları güçlendirerek, ecdadın 600 yıl önce hüküm sürdüğü topraklarda kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'nde yer alan kardeş şehir Tutin'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Tutin Belediyesi'nde her iki ülke heyetinin hazır bulunduğu görüşmelere Türk heyeti olarak Ak Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın, Osman Mesten, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun ve İznik Spor Kulübü Başkanı Gökhan Demir katılırken, Tutin Heyeti olarak Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç, Tutin Belediyesi Meclis Başkanı Payaz Yusufoviç, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Hot ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kuçeviç "Türkiye'yi Balkanlar'ın Umudu Olarak Görüyoruz"

Görüşmeye ev sahipliği yapan Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç konuşmasında "Öncelikle kardeş şehirden Tutin'e gelen değerli misafirlerimize hoşgeldiniz şeref verdiniz diyorum.Türkiye bizler için çok önemli bir ülke.Bu yüzden bizler Türkiye ile olan ilişkilerimizi çok önemsiyoruz.Bunu en samimi bir şekilde itiraf etmek isterim ki Türkiye'yi ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kendimize ve insanlığa umut olarak görüyoruz.Kendisinin desteklerini her zaman Balkan'lar da hissediyoruz.Allah ona yardım etsin ve uzun ömürler versin" derken Başkan Kuçeviç Türk heyete önemli projeleri olan Sanayi Bölgesi projesini de izleterek Türkiye'den destek istedi.

Sargın "Balkanlar'la Bağımızı Her Geçen Gün Arttırıyoruz"

Ziyarette konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "Balkan ülkeleri ile sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan bağları güçlendirerek, ecdadın 600 yıl önce hüküm sürdüğü topraklarda kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla bugün Tutin Belediyesine çok değerli milletvekillerimiz ve ilçe heyetimiz ile resmi bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Öncelikle misafirperverlik ve sıcak karşılamaları için Tutin heyetine teşekkürlerimi sunuyorum. Balkanlar bizler için ayrı bir ülke olmaktan ziyade kendi ülkemiz, kardeşlerimizin ata yadigarı ülkemiz gibidir. Balkanlar da ki bir sorunu bir ihtiyacı adeta kendi ülkemizin bir ihtiyaçı bir sorunu gibi görüyoruz. Bu yüzden mazlumların gür sesi, suskun dünyanın hür sesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Balkan Coğrafyasına büyük destek ve hizmetler veriyor.Bizlerde kendilerinin çizmiş olduğu bu yolda yürümeye devam ediyoruz" dedi.

 Vekil Aydın "Dünya Müslümanlarının Umudu Türkiye"

Türk Hükümeti olarak her zaman Balkan ülkelerine desteklerin devam edeceğini belirten Ak Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ise konuşmasında her iki şehre de kardeşlik protokolü için teşekkür etti.Türk Hükümeti'nin kurum ve kuruluşları aracılığıyla Balkanlar'a yapmış oldukları destekleri dile getiren Vekil Aydın dünya müslümanlarının umudunun Türkiye'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın omuzlarında olduğunu belirtti.

Vekil Mesten "Kardeşlik Bağları Güzel Çalışmalara Vesile Olsun"

Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise konuşmasında "İznik ve Tutin şehrinin kardeşliğinin resmi protokol ile pekişmesi inşallah her iki ülke için de güzel işlere vesile olacaktır.Sayın başkanlarımıza ve Sayın Vekilim bazı konuları çok güzel açıkladılar. Bende Tutin heyetine misafirperverlikleri ve sıcak karşılamaları için teşekkür ediyorum" dedi.

Heyetlerarası görüşmede İznik ve Tutin şehirlerinde ilçe isimlerinin birer sokağa verilmesi önerisi kabul görürken.İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç'e kardeşlik plaketi ve İznik Çinisi Osmanlı arması hediye ederken, İznikspor Kulübü Başkanı Gökhan Demir de Başkan Kuçeviç'e isminin yazılı olduğu İznikspor forması hediye etti.Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç Türk Heyete Tutin şehrinin fotoğraflarından oluşan panoları takdim etti.

Ziyaret sonrasından Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç Türk Heyeti yapımı devam eden yeni Tutin Belediye Hizmet binasına götürerek devam eden çalışma hakkında bilgi verdi. Heyet ardından hep birlikte Tutin Merkez Cami’sinde Cuma Namazını kıldılar.

İZNİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108