Başkan Sargın Danıştay Başsavcısı Yılmaz'ı Ağırladı

Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz İznik’i ziyaret etti. İlk olarak gerçekleştirdiği Belediye ziyaretinde Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından kendisine İznik Çinisi ve Zeytini hediye edildi.

06 Kasım 2017 Pazartesi 18:53
Başkan Sargın Danıştay Başsavcısı Yılmaz'ı Ağırladı

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Turan tarafından İznik Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde karşılanan Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz ilk olarak burada ki Başkanlık makamında ağırlandı. Burada bir süre görüşen heyet ardından Belediye Başkanı Osman Sargın’ın öncülüğünde İznik’i gezdi.

İznik’in tarihi ve kültürel değerlerinden Ayasofya Orhan Camii’ni ilk olarak ziyaret eden Danıştay Başsavcısı Yılmaz hayranlığını gizleyemedi. Buranın ardından Çini Fırınları ve Süleyman Paşa Medresesi ziyaret edildi. Medrese’de kendisine Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından İznik Çinisi’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Burada ki Çini Sanatkârlarını tek tek gezen Yılmaz’a esnaflar tarafından da Çini hediye edildi.

Sırasıyla Yeşil Cami ve Lefke Kapı ziyaretlerini de gerçekleştiren Danıştay Başsavcısı Yılmaz ziyaret ettiği mekânları bizzat fotoğrafladı. Yılmaz açıklamasında “İznik öncelikle tarihi özelliğiyle ön plana çıkan bir yer. Biz öteden beri İznik’i bu yönüyle tanıyoruz. Tabi tarihin yanında bir çok değeri de var İznik’in. Ama ilk vurgulanacak nokta tarih burada. Hem Osmanlı tarihi, hem Selçuklu tarihi ve onların öncesinde Roma ve Bizans tarihi. Baktığımız zaman Osmanlı ilk dönemi ve Selçuklu’nun buraya damgasını vurduğunu görüyoruz. İznik’i şu üç kelimeyle ifade edebiliriz, tarih, yeşillik ve çini. Çini de aslında tarihin bir parçası” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Osman Sargın da açıklamasında “Belediyemize gerçekleştirdikleri ziyaretleri ile bizleri memnun eden Danıştay Başsavcısı Sn.Halil Yılmaz ve Saygıdeğer Eşi’ni Ek Hizmet Binamızda ağırladık. Ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sn.Mesut Turan ile ilçemizin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirdik. Kendilerinin ilçemize hayran kaldıklarını belirtmeleri bizleri mutlu etti” dedi.

İZNİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108