Atatürk Ebediyete İntikalinin 79. Yılında İznik’te Törenlerle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında tüm yurtta olduğu gibi İznik'te de törenlerle anıldı. Saatler 09:05’i gösterdiğinde İznik’te sirenler çaldı, hayat durdu.

10 Kasım 2017 Cuma 13:10
Atatürk Ebediyete İntikalinin 79. Yılında İznik’te Törenlerle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 79. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi İznik’te de törenlerle anıldı. İlk tören Atatürk’ün manevi huzurunda gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Belediye Başkanı Osman Sargın’ın çelenk sunumundan sonra sirenler eşliğinde 2 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla bayraklar yarıya inerken burada ki tören tamamlandı.

Törenlerin İznik’te ki ikinci adresi ise Devlet Su İşleri Konferans Salonu oldu. Burada ki törene İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Taha Hasbutcu, Emniyet Müdürü Bedri Yaman, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Üsteğmen Tuncay Doğan, Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, Gaziler, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İznik Eşrefzade Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliği’nde ilk konuşmayı okul müdürü Aysel Bağın gerçekleştirdi. Şiir ve anlatımların yapıldığı etkinlikte öğretmenler tarafından hazırlanan “Bu çanlar kimin için çalıyor” adlı tiyatro gösterimi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Program koro tarafından Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle sona erdi.

Program sonunda İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Belediye Başkanı Osman Sargın ile protokol üyeleri İznik Eşrefzade Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni hazırladıkları program dolayısıyla tebrik etti.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise günün anlam ve önemini belirten açıklamasında “Cumhuriyetimizin kurucusu; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 79. yılında şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

İZNİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108