İsmail Dümbüllü Kimdir ?

İsmail Dümbüllü Kimdir ?

(1897-1973) Türk tuluat oyuncusu. İstanbul'da doğmuştur. İlk defa 1916 yılında Şehzadebaşında çalışan tuluat sahnelerinden birinde, aldığı küçük bir rolle sahneye çıkmıştır. Dümbüllü denmesinin sebebi, bir kantoda ve ünlü bir hale gelen bu sözcükten ötürüdür.

Bi çok profesyonel sahnelerde oynadıktan sonra kendi adına topluluk kurmuş, İstanbul içinde ve Anadolu'da temsiller vererek, gezgin bir tiyatro anlamı içinde çaba harcamıştır. Uzun süre, dağıtıp yeniden kurduğu topluluklarla verdiği tuluat oyunlarından başka, sinemada da oynamıştır. Türk tüyatrosunun ''tuluat'' türünde kendine has uslübuyla Dümbüllü İsmail, en son örneklerinden biridir.

Sürekli çalışma hayatından çekilmiş olmakla birlikte, zaman zaman sahneye çıkmış, 1968'de 50 yıllık külahını Münir Özkul'a devretmiştir. Dümbüllü İsmail İstanbul'daa ölmüştür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108