Yamaç Paraşütü 4. Dönem Kayıtları Devam Ediyor

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum) bünyesinde düzenlenen 4. Dönem yamaç paraşütü eğitimleri için kayıtlar devam ediyor. Yamaç paraşütü ile uçuş tutkusunu doyasıya yaşamak ve İnegöl’ün eşsiz doğasını adrenalin eşliğinde yeniden keşfetmeyi amaçlayan İnegöl Belediyesi bu spora gönül verenleri eğitimlere katılmaya davet ediyor.

20 Eylül 2017 Çarşamba 12:36
Yamaç Paraşütü 4. Dönem Kayıtları Devam Ediyor

İnegöl’ün tabiat güzelliklerini ortaya çıkartmak ve doğa sporlarında ilçemizi öncü merkezlerden biri haline getirme hedefiyle çalışmalara devam eden Dostum kapsamında çeşitli doğa sporları branşlarına yönelik eğitimlere devam ediliyor. Doğa sporlarının çekim merkezi olan Dostum, İnegöl’de doğa turizminin gelişmesi noktasında adeta bir üs görevini yerine getiriyor. Bu kapsamda Yamaç paraşütü eğitimleri için 9 Eylül itibariyle kayıtlar alınmaya başladı.

İnegöl’ün saklı kalmış güzelliklerini öne çıkartmak için önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ün Turizm ile anılması noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Şehrimizin turizmden hak ettiği payı alması noktasında tüm dinamiklerimizi harekete geçirerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Turizm alanında öne çıkarmak istediğimiz önemli merkezlerimizden birisi Dostum. Dostum’da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu içinde barındıran 12 branşımız var. DOSTUM; Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez” şeklinde konuştu.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURS KAYITLARI 30 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Bugüne kadar çeşitli branşlarda kurslar açarak İnegöl halkını doğa sporları ile tanıştıran ve doğadaki yaşam koşullarına hazırlayan DOSTUM’un, Doğa tutkunlarına Yamaç Paraşütü ile uçuş tutkusunu doyasıya yaşatmayı ve İnegöl’ün eşsiz doğasını adrenalin eşliğinde yeniden keşfettirmeyi amaçladığını belirten Aktaş, “9 Eylül ile 30 Eylül arasında yapılacak yamaç paraşütü kayıtlarının ardından uçuş tutkusunu doyasıya yaşamak isteyen doğaseverlerimiz ile eğitimlerimiz Ekim ayının ilk haftasında başlayacaktır” şeklinde konuştu.

EĞİTİMLER UZMAN PİLOTLAR TARAFINDAN VERİLECEK

Yamaç paraşütü branşında yeni kurs eğitimlerinin kayıt döneminin bitmesiyle başlayacağını ifade eden Aktaş, “Şehrin stresinden kurtulmak ve doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetmek isteyenlere adrenalin dolu bir aktivite ile yelken açıyoruz. Yamaç paraşütü eğitimleri hafta sonları (Cumartesi-Pazar) günleri ya da hafta içi akşam verilecektir. Eğitim süresi hava muhalefetine bağlı olarak değişebilecek. Eğitimler uzman pilotlar tarafından teorik ve alan eğitimleri olarak iki aşamalı verilecek. Eğitime katılacakların 18 yaş ve üzeri olmaları gerekmektedir. Eğitim Ücreti 800 TL’dir. Eğitime katılacakların Sağlık Raporu (Uçuşa Elverişlilik) almaları zorunludur. Eğitim, P1 ve P2 seviyesi olup başlangıç seviyesidir. Eğitim Malzemeleri (Eğitim Paraşütü, Ayakkabı, Kask, Tulum vb.) kurumumuz tarafından sağlanacaktır. Eğitimler 12 kişilik guruplar halinde verilecektir. Eğitim gurup sayısı tamamlandığında başlayacaktır. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan onaylı sertifika ve lisans verilecektir. Eğitime başlanmadan 1 hafta önce Sağlık Raporunun alınması ve eğitim ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Kontenjanların sınırlı olduğu bu kursumuza kayıt için tüm İnegöllü doğaseverlerin ilgi ve alakasını bekliyoruz” dedi.

Yamaç paraşütü eğitimi kursu için www.dostum.org.tr adresindeki kurs başvuru formunun doldurulmasının yeterli olacağını söyleyen Aktaş, “Ayrıca doğa tutkunları bu adresimizden diğer kurslar ile alakalı bilgilere de ulaşabilirler. Ayrıca kursa kayıt ile alakalı 0224 777 05 50 nolu telefondan bilgi de alınabilir.”

Aktaş son olarak, “Dostum bünyesinde gerçekleştireceğimiz Yamaç Paraşütü kurs eğitiminin şimdiden tüm doğa tutkunlarına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sporla dolu günler temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108