Necip Fazıl Şiirlerini Okudular

İnegöl Belediyesi Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında; Ahmet Edip Başaran, Ali Doğru, Rüstem Ahmet Gözübüyük ile Harun Demir, Necip Fazıl Kısakürek’in unutulmaz şiirlerini seslendirdiler.

03 Şubat 2017 Cuma 19:43
Necip Fazıl Şiirlerini Okudular
Mobilya Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program öncesi Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban bir konuşma yaptı.

EDEBİYAT GÜNLERİ

Taban; “İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösteriyoruz. Belediye olarak her kesimden herkesin seveceği kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmaktayız. Her yaş grubunun zevkle bu tür etkinliklere katılması en büyük hedefimizdir. Bu kapsamda Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Edebiyat günleri adı altında bu akşam Ahmet Edip Başaran, Ali Doğru, Rüstem Ahmet Gözübüyük ile Harun Demir’in sahne alacağı ve Büyük Usta Necip Fazıl Kısakürek’in unutulmaz şiirlerini seslendirecekleri bir Şiir Dinletisi ile karşınızdayız” dedi.

RAHMETLE ANIYORUZ

“Şairlerin Sultanı Necip Fazıl Kısakürek şiir olmak üzere farklı alanlarda verdiği eserlerle kültür dünyamıza mührünü vurmuş, fikir ve aksiyon adamı olarak bilinen büyük insan, nice devlet adamları, fikir adamları vatan millet aşığı bir nesil yetiştirmiş bir değerimizdir” diyen Taban; “Merhum üstadın çilesini, mücadelesini, bu ülkeye kazandırdıklarını, yetiştirdiklerini anlatmaya kelimeler yetmez. O, dünya döndükçe bu ülkede imanlı, inançlı ve aksiyoner bir kitlenin yetişmesine her zaman kaynak olacak. Üstadımızı rahmetle anıyor ve mekânı cennet olsun diyoruz. Bu maksatla Cumhuriyet tarihinin en önemli düşünürlerinden tarihe iz barakan bir sanatçıyı anmak için böyle güzel bir etkinlik ile karşınıza çıkmak istedik. Bu gece büyük üstadın edebiyatımıza mihenk taşı olmuş Otel Odaları, Zindandan Mehmet’e Mektup, Kaldırımlar, Beklenen Bekleyen, Dua ve Çile şiirleri ile gönül dünyamız okşanacak ve üstadın bizlere anlatmak istediklerini daha iyi bir şekilde idrak etmemize vesile olacaktır” dedi.



MİLLETİNE AŞIK BİR NESİL

Taban son olarak; “Necip Fazıl Kısakürek vatanına bağlı, milletine aşık bir nesil yetiştirmek için yoğun çaba harcamış bir düşünürdür. Necip Fazıl Kısakürek’in en büyük hedefi milli ve manevi değerlerine bağlı ülkesini geleceğe taşıyacak gençlik yetiştirmekti. Necip Fazıl’ın bu hedefi doğrultusunda yetişen gençlerimiz ülkemizi yarınlara taşıyacak en önemli lokomotif güç olacak ve geleceğimizin teminatı olarak yollarına devam edeceklerine dair en ufak bir kuşkumuz yoktur.Gönlümüze ona dair bir zerk, kalbimize bir sızı, idrakimize bir fikir, bir tat düşerse bu akşam işte o zaman Üstad için büyük kazançtır diyerek böylesine anlamlı ve güzel gecede şiire ve muhabbete gönül veren siz değerli hemşerilerimizi üstadın birbirinden güzel şiirleriyle baş başa bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Ahmet Edip Başaran, Ali Doğru, Rüstem Ahmet Gözübüyük ve Harun Demir, Üstad Necip Fazıl’ın şiirlerini seslendirdi.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108