İnegöl'lü Minik Öğrenciler Kızılay’ı Tanıdı

İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kreşinde Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında minik öğrenciler için etkinlikler düzenlendi. Türk Kızılayı Derneği Bursa Toplum Merkezi tarafından öğrencilere yönelik Kızılay’ı tanıtıcı etkinlikler sunuldu.

07 Kasım 2017 Salı 13:07
İnegöl'lü Minik Öğrenciler Kızılay’ı Tanıdı

Eylül ayında ilk öğrencileriyle eğitim öğretim hayatına başlayan İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kreşi, sosyal ve kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Düzenlenen etkinlikler kapsamında 29 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası da unutulmadı. Kreşte eğitim gören öğrencilere yönelik Kızılayı tanıtıcı etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler tarafından Kızılay konulu etkinlik panosu oluşturulurken, Cuma günü de Türk Kızılayı Derneği Bursa Toplum Merkezi işbirliği ile çocuklara yönelik Kızılayı tanıtıcı etkinlikler düzenlendi. Sinevizyon gösterileri, drama ve tiyatrol gösterilerle desteklenen eğitimlerde, minik öğrenciler Kızılay’ın görev ve sorumluluklarını öğrendi.

Yapılan etkinliklere ilişkin Türk Kızılayı Derneği Bursa Toplum Merkezi Çocuk Etkinlikleri Görevlisi Cansel Akyüzlü bir açıklama yaptı. Akyüzlü, Bursa Türk Kızılayı Derneği Toplum Merkezi olarak Suriye insani yardım operasyonu kapsamında geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşlara hizmet verdiklerini kaydederek “Buraya çocuklarımıza Türk Kızılayını tanıtmak için geldik. İnşallah çocuklarımız adına heyecan verici bir deneyim olmakla beraber Kızılay’ı ve faaliyetlerini de öğrenmiş olacaklar. Çocuklarımıza öncelikle Kızılay’ı sunum şeklinde bir etkinlikle tanıttık. Ardından çocuklarımıza drama etkinliği ile Kızılay’ı somut bir şekilde anlattık. Yine farklı etkinliklerimizle de bugünün anlam ve önemini çocuklara öğretmeye çalıştık” dedi.

KREŞTE SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER SÜRECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kreşinin açılalı henüz bir ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen sosyal etkinlikler ve faaliyetler konusunda tüm hızıyla yoluna devam ettiğini söyledi. Şahin, “Bugün de belirli gün ve haftalar kapsamında 29 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftasıyla ilgili Türk Kızılayı Derneği Bursa Toplum Merkezindeki görevli arkadaşlarımız çocuklarımızla beraberler. Kreşimizde bu haftayla ilgili bazı etkinlikler yapılmış ve panolar hazırlanmıştı. İstedik ki bu yapılan çalışmaları taçlandıralım. Kızılay’ı kendi sahiplerinden görerek öğrensinler istedik. Bursa Kızılay merkezinden böyle bir talepte bulunmuştuk. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve bugün gün boyu çocuklarımızla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Bu etkinlikler çocuklarımızın kafasında kalıcı olarak bir Kızılay tanıtımının oluşmasını sağladı. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Her şey çocuklarımız için. Onları mutlu etmek bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108