İnegöl'de Kadir Gecesi Geleneği Bozulmadı

Her Ramazan ayında Kadir Gecesini iftardan sahura kadar düzenlenen etkinliklerle ilçe halkının huşu içerisinde geçirmesini sağlayan İnegöl Belediyesi, bu yıl da iftarla başlayan organizasyonda Kadir Gecesinin ruhuna yakışan bir program düzenledi.

23 Haziran 2017 Cuma 11:25
İnegöl'de Kadir Gecesi Geleneği Bozulmadı

İnegöl Belediyesi’nin her yıl İlçe Müftülüğü ve İshakpaşa Derneği işbirliğinde İshakpaşa Camisi avlusunda düzenlediği Kadir Gecesi özel programı, bu yıl da İnegöllülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İftar yemeği ile başlayan ve sahurda sona eren programda, vatandaşlar Kadir Gecesinin ruhuna uygun huşu içerisinde bir gece geçirdi.

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ

Kadir Gecesi programları gündüz Sakal-ı Şerif ziyaretleri ile başladı. Sakal-ı Şerif; öğle namazı sonrası bayanlar, ikindi namazı sonrasında ise erkekler için İshakpaşa Camisinde ziyarete açıldı. Vatandaşlar Sakal-ı Şerif ziyaretine yoğun ilgi gösterdi.

İSHAKPAŞA CAMİSİ BAHÇESİNDE İFTAR YAPILDI

Gündüz başlayan Kadir Gecesi programı sahura kadar devam ederken, akşam ise İshakpaşa Camisi bahçesinde iftar yemeği verildi. Düzenlenen iftar yemeğine ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. İftara katılan vatandaşlar, yerlere serilen kilim ve hasırların üzerinde cami bahçesinde iftarlarını açtılar. İftar sonrası kalabalık cemaatle akşam namazı kılınırken, teravih namazına kadar devam eden vaazlar sonrası teravih namazında da kalabalık cemaat saflarda yerlerini aldı.

TESBİH VE TEHECCÜD NAMAZLARI İLE SON BULDU

Teravih namazı sonrasında İshakpaşa Camii yanında bulunan bahçe kısmında oluşturulan sahnede Kadir Gecesi özel programı gerçekleştirildi. Kadir gecesi özel programında vatandaşlar Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kasidelerle bin aydan daha hayırlı geceyi huşu içerisinde geçirirken, Elveda Ramazan Kasidesi de burada okundu. Daha sonra cemaatle birlikte Tesbih Namazı ve Teheccüd Namazı kılınarak mukabele, hatim ve teheccüd duaları yapıldı.

HELVA GELENEĞİ KADİR GECESİNDE DE DEVAM ETTİ

Her kandilde farklı camilerde vatandaşlara helva ikramında bulunan İnegöl Belediyesi, Kadir Gecesinde de bu geleneğini sürdürerek İshakpaşa Camisinde vatandaşlara helva ikramında bulundu. Kadir Gecesi özel programına katılan Belediye Başkanvekili Turgay Yel ile Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu, vatandaşlara helva ikramında bulundular.

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE

Kadir Gecesi özel programını başından sonuna kadar takip ederek vatandaşlarla birlikte bu mübarek geceyi idrak eden Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, düzenlenen programlara ilişkin bir açıklama da yaptı. İlçe halkının ve İslam aleminin kadir Gecesini tebrik ederek konuşmasına başlayan Yel, “Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen geceye Allah’a şükür sağlık ve sıhhat ile kavuştuk. Ayrıca şimdiden Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum. Kadir Gecesinin Ramazan ayı içinde ayrı bir yeri var. Coşkudan da bu belli oluyor” dedi.

Gündüz Sakal-ı Şerif ziyaretleriyle başlayan Kadir Gecesi programının İshakpaşa Derneği’nin iftar programıyla devam ettiğini ve İnegöl Belediyesi organizasyonuyla bir dizi etkinlik daha gerçekleştirildiğini belirten Turgay Yel, “Allah nasip etti bugün de iftarımızı ilçe halkıyla birlikte eda ettik. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş şuanda Bursa Büyükşehir Belediyemizin davetlisi olarak Büyükşehir’in Batum’da düzenlediği iftar programında. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve diğer Belediye Başkanlarıyla birlikte Batum’da iftar etmekteler.Bizler de İnegöl halkıyla İshakpaşa Camisi önünde İshakpaşa Camii Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte ortaklaşa organize etmiş olduğumuz iftarı gerçekleştirdik. Ayrıca ramazan ayının feyzinden, bereketinden faydalanarak birlik beraberlik içerisinde iftarımızı yaptık. Rabbim daha nice iftarlar nasip eder inşallah. Ben İshakpaşa Derneği yönetimi ve burada emeği geçen diğer tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu akşam Kadir Gecemizi de birlikte kutlayacağız. Teravih namazını kıldıktan sonra burada belediyemiz tarafından tertip edilen program devam edecektir. Ben sizler nezdinde tüm İnegöl halkının Kadir Gecesini ve 3-4 gün sonra gelecek Ramazan Bayramını şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108