Dostum’un Yamaç Paraşütçüleri Milli Takımda

2017 Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasında ülkenin farklı şehirlerinden gelen 30 yamaç paraşütçüsü ile mücadele ederek 1’incilik ve 2’ncilik elde eden İnegöl Belediye Spor DOSTUM sporcuları İbrahim Dinçer ve Kerem Dinçer, Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımı’nda yer almaya hak kazandı.

22 Eylül 2017 Cuma 12:49
Dostum’un Yamaç Paraşütçüleri Milli Takımda

Türkiye Hava Sporları Federasyonunun (THSF) düzenlemiş olduğu ve 3 etaptan oluşan 2017 Türkiye Yamaç Paraşütü hedef şampiyonasının final etabı Bursa’da gerçekleştirildi. Daha önce Kayseri ve Sakarya’da düzenlenen etapların ardından Bursa Uluabat gölü Fadıllı uçuş bölgesinde yapılan final etabına Türkiye’nin değişik illerinden 30 yarışmacı katıldı. İlk iki etaba da katılan ve bu yarışmaları dereceyle tamamlayan İnegöl Belediye Spor DOSTUM sporcuları İbrahim Dinçer ve Kerem Dinçer, Bursa’da gerçekleştirilen final etabında da gösterdikleri başarıyla Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımına katılmaya hak kazandı.

İLK 2 ETAPTA DA İNEGÖL RÜZGARI ESTİ

3 etaptan oluşan 2017 Türkiye Yamaç Paraşütü hedef şampiyonasının ilk etabı Kayseri’de gerçekleştirilmiş ve bu etapta İnegöl Belediye Spor DOSTUM sporcularından Kerem Dinçer 1’inci, İbrahim Dinçer ise 3’üncü olmuştu. Şampiyonanın Sakarya’da düzenlenen ikinci etabında da Kerem Dinçer 1’inciliği bırakmazken, bu müsabakalarda İbrahim Dinçer 2’nci olarak etabı tamamladı.

GENEL KLASMANDA 1’İNCİ VE 2’NCİ DOSTUM’DAN

Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) iş birliğiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonasının final etabında da şampiyon yamaç paraşütçülerimiz farkını ortaya koydu. 15-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası 3. Etabında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yamaç paraşütü tutkunları buluştu. Yarışlara katılan 30 sporcu, 180 uçuş yaptı. Yarışmacılar birincilik için mücadele ederken, izleyiciler de keyif dolu anlar yaşadı. Her sporcunun 6 hedef uçuşu sonucunda elde ettiği puanlar ile 3 etabın değerlendirildiği genel klasmanda İbrahim Dinçer 1’inci, Kerem Dinçer 2’nci, Erol Aslantaş ise 3’üncü oldu.

MUTLULUK VE GURUR VERİCİ BİR SONUÇ

İnegöl Belediye Spor DOSTUM yamaç paraşütü sporcuları Kerem Dinçer ile İbrahim Dinçer’in elde ettiği bu başarı baba-oğul olan iki başarılı sporcuya milli takım kapılarını da aralarken, konuya ilişkin Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir açıklama yaptı. 2017 Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasında İnegöl’ü ve İnegöl Belediyespor ile DOSTUM’u tüm Türkiye’ye tanıtacak başarılar elde edildiğini kaydeden Aktaş, “3 etap şeklinde gerçekleştirilen şampiyonanın tüm etaplarında sporcularımız büyük başarılar elde etti. Kerem Dinçer 3 etabın ikisinde 1’incilik birinde de 2’ncilik elde ederken, İbrahim Dinçer bir 1’incilik, bir 2’ncilik ve bir 3’üncülükle şampiyonayı tamamladı. Genel klasmanda Kerem Dinçer 1’inci oldu, İbrahim Dinçer ise 2’nci. Bu hem bizim için hem DOSTUM için çok önemli mutluluk ve gurur verici bir sonuç” dedi.

2018 WORLD CUP DÜNYA KUPASINDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Aktaş, dereceye giren başarılı yamaç paraşütçüleri Kerem Dinçer ile İbrahim Dinçer’in Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımı’na katılmaya hak kazandıklarını da ifade ederek “Başarılı sporcularımız Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımı’nda yer alarak 2018 yılında World Cup Dünya Kupası yarışmalarında ülkemizi temsil edecekler. Ben şimdiden kendilerine ay yıldızlı forma altında başarılar diliyorum. İnşallah Belediyespor ve DOSTUM ile daha nice önemli başarıları hep birlikte kutlayacağız” diye konuştu.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108