Büyükşehir’den İnegöl’e ‘Sosyal Bilimler Lisesi’

Bursa’da, eğitim kalitesinin artması hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim kurumlarına sağlanan destek, kentin tüm ilçelerinde devam ediyor.

28 Mart 2017 Salı 07:04
Büyükşehir’den İnegöl’e ‘Sosyal Bilimler Lisesi’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hayırsever işadamı Veysel Bakgör tarafından İnegöl’de inşa edilen ‘Sosyal Bilimler Lisesi’nin gelecek eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın eğitimde de öncü olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl’de inşaatı devam eden Sosyal Bilimler Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime değer verdiğini anlatan Başkan Altepe, “Geleceğimize büyük önem veriyoruz. Özellikle gençlerimizin geleceği için eğitim kurumlarımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile önemli projelere imza atıyoruz” dedi.

“İnegöl’e değer katacak”

Başkan Altepe, yıpranan okulların yenilenip modern hale getirildiğini söyleyerek, “Şehir merkezinin yanı sıra ilçelerdeki okulları da yeniliyoruz. İnegöl Orta Okulu binası yıpranmış, yıkılmış ve yenilenmesi gerekiyordu. Binayı tamamen yıktık ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yeniliyoruz. Proje tamamlandı ve hayırsever işadamı Veysel Bakgör’ün gerçekleştirdiği inşaatla şu anda çalışmalar hızla devam ediyor” diye konuştu.

Binanın 5 kattan oluştuğunu ve kaba inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Hedefimiz, binayı bu yaz tamamlayıp, gelecek eğitim öğretim sezonuna
yetiştirmektir. Okul, artık yeni yüzüyle, ‘Sosyal Bilimler Lisesi’ olarak hizmet verecek. İnegöl’e yakışacak kaliteli bir bina olacak ve ilçeye değer katacak” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe’ye ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Sosyal Bilimler Lisesi, bu şehrin eğitim kalitesini yükseltecek önemli kurumlardan biri olacak. Burada İnegöl Ortaokulu ve Lisesi vardı. Yer olarak iyi konumda olmasına rağmen 40 yılı aşkın geçmişi olan bina işlevini yitirmişti. Burada yapılan yeni bina eğitimin kalitesini de artıracaktır” ifadesini kullandı.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108