Başkan Aktaş’tan Hicri Yeniyıl Mesajı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hicri yeni yılla ilgili mesaj yayınladı. İslam tarihinde bir dönüm noktası olarak Hz. Muhammed'in hicreti esas alınarak, hicri yılbaşı kabul edilen Muharrem ayının başlangıcına ilişkin mesajında Aktaş, “Yeni hicri yılın ümmeti Muhammed için yeni başlangıçlara ve hayırlara vesile olmasını Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

22 Eylül 2017 Cuma 12:51
Başkan Aktaş’tan Hicri Yeniyıl Mesajı

21 Eylül 2017 Perşembe günü 1 Muharrem 1439 Hicri yılbaşı. İslam tarihinde bir dönüm noktası olarak Hz. Muhammed'in hicreti esas alınarak, hicri yılbaşı kabul edilen Muharrem ayının başlangıcı olan bugüne ilişkin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir kutlama mesajı yayınladı.

Aktaş mesajında; “Sevgili peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretinin gerçekleştiği ve Rahmet Peygamberinin “Allah’ın ayı” olarak nitelendirdiği Muharrem ayına dolayısıyla yeni bir yıla 21 Eylül Perşembe günü itibariyle girmiş olacağız. Öncelikle Muharrem ayının ve Hicri 1439 yılının İslam dünyasına ve bütün insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesini niyaz ediyorum. Özellikle bu mübarek günlerde İslam Dünyasına yeniden bir ve bütün olma şuuru nasip etmesini diliyorum. Yeni yılın ümmeti Muhammed için yeni başlangıçlara, hayırlara vesile olmasını Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Hicretin Ümmeti Muhammed’e kazandırdıklarına da değinen Aktaş; “Hicret, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, dostluk ve kardeşliğin ifadesidir. Kardeşine kucak açarak onunla evini, iş yerini, yiyeceğini ve varlığını paylaşmanın; kardeşini himaye etme ve sahiplenmenin adıdır. Hicret, ensar ve muhacirlik gibi iki önemli kavramı bizlere kazandırmıştır. İslam toplumuna, kendisi için istediğini, kardeşi için de istemeyi, diğerkâmlığı ve kardeşliği öğretmiştir. Komşusu aç iken tok gezilemeyeceğini göstermiştir. Fakirler, sahipsiz olmadıklarını; güçsüzler kimsesiz kalmadıklarını Peygamberimizden ve onun uygulamalarından öğrenmişlerdir” dedi.

Ensar ve muhacir kardeşliğinin en güzel örneklerinin İnegöl’de yaşandığına vurgu yapan Aktaş; “İnegöl’ümüz tarihten günümüze kadar pek çok dönemde gerek Balkanlardan gerek Kafkaslardan gerekse Türkiye’nin ve Dünya’nın başka coğrafyalarından gelerek İnegöl’e yerleşen muhacirlere misafirperverlik göstermiş ve bir kardeşlik duygusuyla gelen muhacirleri bağrına basmıştır. Bugün gelinen noktada İnegöl farklı kültürlerin bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir kent haline gelmiştir” açıklamalarında bulundu.

“Medyada izlediğimiz üzere savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mazlum milletlere Dünya devletlerinin adeta kör, sağır ve dilsiz kaldığını hepimiz görmekteyiz” diyen Aktaş; “Biz Türk milleti olarak ne tarihimizde ne de bugün düşküne zulmeden tarafta olmadık. Gerek Peygamberimiz’in bize öğrettikleri ve gerekse atalarımızdan gelen geleneğimizle daima zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk. Allah’tan duamız bu güzel hasletlerin hem diğer Müslüman ülkelerce hem de diğer Dünya devletlerince benimsenmesidir. Yeni yılda özellikle Dünyamıza barış diliyorum” dedi.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108