Aktaş’tan Rant Ve Usulsüzlük İddialarına Cevap

İnegöl Belediyesi tarafından eski hastanenin bulunduğu alanda yapılması planlanan, belediye hizmet binası ve meydan projesiyle alakalı dile getirilen rant ve usulsüzlük iddialarına Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan açıklama geldi. Aktaş, ihaleyi alan firmanın etüt çalışması yapmasının normal bir şey olduğunu belirtti.

14 Eylül 2017 Perşembe 13:54
Aktaş’tan Rant Ve Usulsüzlük İddialarına Cevap

İnegöl gündemini uzun süre meşgul eden belediye hizmet binası ve meydan projesindeki rant ve usulsüzlük iddialarına Belediye Başkanı Alinur Aktaş son noktayı koydu. Belediye Başkan yardımcıları ve encümen üyeleriyle birlikte projenin yapıldığı alana giden Aktaş, sert ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İNEGÖL TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI

Başkan Aktaş, meydan ve belediye hizmet binası projesinin İnegöl Belediyesi'nin tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olduğunu söyledi. İnşaat çalışmaları başladığından beri ilk kez ziyaret ettiğini aktaran Aktaş, “13,5 yıldır bu şehrin belediye başkanıyım. Ben bir proje adamıyım. Ekibim ile beraber heyecanla aşkla, gece gündüz bu şehir için neler yapabiliriz, bu şehre ne katkı verebiliriz bunun derdi ve hesabı içerisindeyiz.”

İLÇENİN EN AKTİF KURUMU

“Bulunduğum her ortamda söylüyorum. Arkadaşlar belediye bana babamdan miras kalmadı. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Cenab-ı Allah bana bu görevi nasip ettiği sürece, bu şehir ve bu kurum için elimden gelen gayreti ortaya koyacağımı başta da söylemiştim, bugün de söylüyorum. Bu kurum ilçenin en aktif, en dinamik ve mali açıdan en güçlü kurumlarından bir tanesi. Birileri bunu kabul ederler veya etmezler, hiç problem değil.”

GELECEK 100 YIL DİKKATE ALINIYOR

“Güneş balçıkla sıvanmaz, hakikati ben de söylesem bir başkası da söylese bunun değişmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Biz buraya sadece bir belediye binası yapmıyoruz. Şehrin bir dönem en popüler mekanı olan bir yeri, tekrar sil baştan tabiri yerindeyse planlıyoruz. Gelecek 100 yılı görecek şekilde planlıyoruz.”

PROJE YARIŞMA İLE BELİRLENDİ

“Donelerimizi belirledik. Belirlediğimiz bu doneler neticesinde de ulusal bir yarışmaya çıktık. Çok büyük bir rağbet gördü. Bu rağbet neticesinde de 70'e yakın proje geldi. Bu projeler seçici kurul tarafından, kurul içinde bizden herhangi bir arkadaşımız yok, bunlar seçici kurul tarafından değerlendirildi ve şuan yapımına başladığımız proje bu işe layık görüldü.”

KANUNUN GEREĞİ YAPILIYOR

Layık görülen bu projenin ortaya çıkması için her konuda olduğu gibi Kamu İhale Kanunu'nda olduğu gibi zemin etüt çalışmalarını yaparsınız. İnegöl Belediyesi bunu da teklif ile aldı. Dün çıkıp açıklama yapan bir arkadaşımızın firması JEMAR Mühendislik firması ihaleyi almış, 8 bin TL bedelle de buranın sondaj çalışmalarını yapmış ve raporunu vermiş. Nihayetinde yapılan tartışmalar ve istişarelerin ardından ihale sürecine geçildi. Bu proje sıradan bir proje değil. Anahtar teslim bir proje. Bu proje ile ilgili teklifler alındı. Yanlış hatırlamıyorsam 36 tane firma 100 üzerinden 100 puan aldı. Bu firmaların çoğu bakanlıklar düzeyinde bu projeden çok daha büyük projeleri yapan firmalar. Verilen teklifler neticesinde, 49 milyon 490 bin liralık teklif ile şu an buradaki çalışmayı yapan firmamıza ihale kaldı. Değerlendirmeler yapıldı, bu değerlendirmeler neticesinde de şimdi o belirtilen projenin buraya uygulanması kaydıyla, arzu eden arkadaşlara da gösterebiliriz, bununla alakalı ihale edildi. Yaptığımız iş yaklaşık 50 milyon TL'lik bir iş. Yapılan sondaj çalışmalarının beledi sadece 8 bin lira.”

ZEMİN ETÜTLERİ TEKRAR YAPILIYOR

“JEMAR Mühendislik firmasındaki arkadaş demiş ki, ‘Kamu İhale Kanunu'nda ihaleden sonra sondaj çalışması yapılması kanunen yasaktır’ kim koymuş bu yasağı çok merak ediyorum. Bu arkadaşımız gerçekten Kamu İhale Kanunu'nu bilmiyorsa gelsin biz onun kendisine izahatını yaparız. Bir firma 50 milyonluk iş yapıyor, takdir edersiniz ki zemin etütlerini tekrar yapıyor. Bundan daha doğal bir şey olur mu... Sanki burada bir rant varmış, bir proje değişikliği varmış, bir büyütme varmış veya farklı bir şey varmış gibi sosyal medyadan, bir gazete özellikle bunu pişire pişire anlatmaya çalışıyor. Bir delikli lira menfaatim olduğunu ispatlayana, istediğini vermek durumundayım, bu şehri terk ederim bunu samimiyetle söylüyorum.”

BURASI SOSYAL YAŞAM ALANI OLACAK

“Ben biliyorum ki İnegöl tarihini ciddi şekilde etkileyecek bir sosyal yaşam alanı yapıyoruz. Avrupa'daki şehirler meydanları ile ünlü. Müthiş bir mekan yapıyoruz, müthiş bir belediye binası yapıyoruz. Benim Belediye Başkanlığımın bitmesine 1,5 sene var. Bu bina da Ekim 2018 gibi nasip olursa hazır olacak. Yani normal şartlar altında 5-6 ay oturabileceğim bir bina.”

HER SÖYLENİLENE CEVAP VERECEK DEĞİLİM

“Şimdi birileri sosyal medyadan, gazetelerinden bir şey karalıyor diye çıkıp her söylenilene cevap verecek değilim. Ben bu şehrin seçilmiş belediye başkanıyım. Birileri kabul eder veya etmez önemli değil. Birileri sırf bu firma tekrar sondaj yaptı diye, arkadaş en uygun teklifi verdiği için bu çalışmayı yapmıştır. Biz başka yerde de başka zemin etüdünü yaptırıyoruz. 50 milyonluk bir proje ile alakalı bir firma geliyor, sırf tekrar 3-5 bin lira maliyet ile buradaki rakamlarla ilgili bir yanlışlık var mı diye bir çalışma yapıyor, üzülerek söylüyorum ki bir tanesi de bununla alakalı 10 milyonluk, 20 milyonluk bir rakamdan bahsediyor. 10 Milyon 20 milyon değil, 1 lira ispatlansın ben bu ülkeyi terk edeceğim.”

BU KUL HAKKIDIR

“Biz çiğ yemedik ki karnımız ağırsın. Ama ben biliyorum ki zavallının biri yazıyor da yazıyor. Şimdi yazmış tarım fuarı yapıyorsun ama tarım fuarının muhatabı olan tarımcıları çiftçileri üzülecek yere vidanjör ile şehrin pisliğini atıyorsun. Arkadaşlar o yer İnegöl Belediyesinin değil o yer arzu eden varsa firmayı inceleyebilir bir firmaya ait lisanslı hafriyat döküm sahası. Bir kere İnegöl Belediyesinin vidanjörü yok. Bu kul hakkıdır, olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek günahtır, haramdır. Dinden diyanetten bahsediyorsan yalanla iftira ile şüphe ile kimseyi zan altında bırakamazsın. Bu proje Başbakanlık ekonomik sosyal işlerden uygunluk raporu alarak geçti. Birilerine sadece gülüyorum ve seyrediyorum” diye konuştu.

İNEGÖL BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108