Belkide en fazla şikayet edilen konulardan olan halk otobüslerinin trafikte yapmış olduğu hız ve sorumsuz davranışlara 3 gündür rastlıyorum. Demirtaş OSGB İnönü Caddesi hattında hizmet vermekte olan 17/D halk otobüsleriyle yaptığım yolculuklar esnasında otobüs şöförleri tabiri caizse yarış aracı kullanırcasına sürtali gitmekteler. Bunun yanı sıra halk arasında atamak olarak adlandırılan hız kesicilerden geçtiklerinde ise oturduğunuz koltuktan zıplıyorsunuz.

Bildiğim kadarıyla belirli bir zaman diliminde turlarını tamamlamaları gerekiyor. Ama verilen sürede turu tamamlamaya çalışırken insanları helak etmelerine gerek yok. Hepimiz bu araçlarda çalışan kişiler şöförlük konusunda eğitimli, tecrübeli kişiler diye bilmekteyiz. Bağlı oldukları birimler her önüne geleni toplu taşıma araçlarına şöför yapacak diiller. Zamanında turu tamamlamak isterken beklenmedik sonuçlarla karşılaşılabilir. Bununla birlikte araçlarda yolculuk eden insanların tahminimce % 40 ı yaşlı insanlardan oluşmaktadır. Yaşlı insanlar genç insanlar gibi hızlı hareket edemeyecekleri için aksi bir durumda kötü durumlarla karşılaşabilirler.

Ben 17/D hattında rastladığım ve yolculuk ettiğim 3 araç içindir. Toplu taşıma araçlarında görevli olan diğer kişilere hakkında bir bilgim yok. Şayet sizde bu yada bunun gibi olaylarla karşılaştıysanız yada karşılaşırsanız çekinmeden bu konuyla alakalı görüşlerinizi ve yaşadıklarınızı benimle paylaşabilirsiniz.

Kalın Sağlıcakla...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108