Müzeler Engel Tanımadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü ile Engelliler Federasyonu Bursa Şubesi’nin Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediği oryantiring yarışmasında engelli ve engelsiz bireyler el ele vererek yarıştı.

05 Aralık 2017 Salı 22:01
Müzeler Engel Tanımadı

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü ile Engelliler Federasyonu Bursa Şubesi tarafından Vakıf Kültürü Müzesi’nde oryantiring yarışması düzenlendi. Farkındalık oluşturmak ve müzelerin engelli bireylere uygun ve ulaşılabilir olduğunu göstermek amacını da taşıyan yarışmaya öğrenciler ve engelli bireyler ilgi gösterdi. Yarışma kapsamında engelli bireyler ile öğrenciler ekip ruhuyla harita üzerinde belirtilen hedefleri pusula yardımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) içerisinde bulmaya çalıştılar. Farklı yaş gruplarından 60 kişinin 5 farklı kategoride katıldığı yarışmada renkli görüntüler de yaşandı.

Yarışmanın sonunda ödül töreni düzenlendi. Kategorilerde dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Bilim Teknoloji Merkezi’nde gezi imkanı, dereceye girenlere ise Tayyare Kültür Merkezi’nde tiyatro bileti verildi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108