"İyilik" yaptı "iyilik" buldu

Damadı 4 ay içinde safra kesesi kanseri nedeniyle ölünce

22 Mart 2017 Çarşamba 06:59
"İyilik" yaptı "iyilik" buldu

kızı ve üç torununa desek olmak için 65 yaşında madende aşçı olarak çalışmaya başlayan 73 yaşındaki Fatma Mülkiye Unutmaz, 8 yıl sonra damadıyla aynı hastalığa yakalandı. İyileştirmek İyiliktir Derneği, maliyeti yüksek olan ameliyat masraflarını karşıladı, fedakar teyze başarılı bir operasyonla yaşama tutunarak köy işlerine geri döndü.

İzmir’de yaşanan olay, “İyilik yap iyilik bul” dedirtti. 8 yıl önce damadı Metin Ustaol’u safra kesesi kanseri nedeniyle kaybeden 73 yaşındaki İzmirli Fatma Mülkiye Unutmaz, kızı ve üç Torununa maddi destek olmak için yaşına rağmen Bayındır ilçesindeki maden ocağında aşçılık yapmaya başladı. Torunlarının meslek sahibi olmasıyla rahat bir nefes alan Unutmaz, 8 yıl sonra damadı gibi safra kesesi kanseri olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Damadının 4 ay içerisinde ölmesi nedeniyle umutsuzluğa kapılan Unutmaz’a ameliyat yapıldı ancak başarılı olmadı. Bir kez daha şansını denemek isteyen Unutmaz, Genel Cerrah Prof. Dr. Ünal Aydın’a başvurdu. Aydın, yüksek maliyetli ameliyatın yapılması için onu, kendisinin de üyesi olduğu İyileştirmek İyiliktir Derneği’ne yönlendirdi. Dernek üyeleri, ameliyat masraflarının büyük bir bölümünü karşıladı ve hayatını torunlarına adayan Fatma Teyze, Prof. Dr. Ünal Aydın’ın müdahalesi sayesinde hayata tutundu. Dernek üyeleri ve 2 yıl önce kendisini ameliyat eden Prof. Dr. Aydın, geçen günlerde Fatma Teyzeyi ziyaret etti ve onun kendi tarlasında ektiği yiyeceklerin tadına baktı. Fatma Teyze, “Daha yaşayacak ömrüm varmış. Allah izin verdi ve doktorumu buldurdu. Allah herkese öyle doktor nasip etsin” dedi.

"Köydeki işlerine geri döndü"

Unutmaz’ın torunlarından Acil Tıp Teknisyeni Nursel Arslan, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: “Hayatımızın en değerli varlığı olan babamızı kaybetmiştik. O dönem anneannem 65 yaşında bize destek olabilmek için madende çalışmaya başladı. Hatta hayatında ilk defa sigortası yapıldı. Her şey yolunda giderken anneannem de tıpkı babam gibi safra kesesi kanseri hastalığına yakalandı. İlk ameliyat başarısız geçince ikinci kez ameliyat olması gerekti. Maddi gücümüz yetmeyince İyileştirmek İyiliktir Derneği sayesinde ameliyat edebildik. Şükürler olsun, anneannem eski sağlığına kavuştu. Ağır ameliyattan 15 gün sonra köydeki işlerine geri döndü. Görünce inanamadım. Çünkü babam hastayken bu hastalığı çok araştırmıştım. Doktorlar ‘kurtaramayız, babanla vakit geçir’ diyorlardı ama anneannemde durum tam tersi oldu.”

İyileştirmek İyiliktir Derneği imdadına yetişti

Fatma Mülkiye Unutmaz'ı ameliyat eden Prof. Dr. Ünal Aydın ise "Fatma Teyzemizin kızlarından birinin eşi safra kesesi kanseri nedeniyle vefat edince aile yıkılmış. Üç kız torununa bakmak için çok çaba sarf etmiş. Üç torunu da meslek sahibi olduktan sonra kendisi de damadı ile aynı hastalığa yakalanmış. İlk ameliyat başarılı olmayınca kendisi bize başvurdu. Safra kesesindeki, karaciğerindeki kitleyi ve safra yollarını temizledik. Çok hızlı bir şekilde köy yaşamına geri döndü. Bu zor ameliyatı üst düzey bir merkezde olacaksanız ciddi maliyet gerekebiliyor. Teyzemizin imkanları sınırlıydı. Zaten kendisi torunları için yaşına rağmen madende çalışıyordu. Biz de İyileştirmek İyiliktir Derneği olarak yardımcı olduk" diye konuştu.

"İyilik yapanların sayısını artırmalıyız"

Dernek yöneticileri Süheyla Nergiz, Gonca Aslan ve Nuray Ekmekçioğlu da, Fatma Mülkiye Unutmaz'ı sağlıklı bir şekilde gördüklerinde çok mutlu olduklarını belirterek, "İyiliğin meyvesini bugün görmekten çok mutluyuz. İyilik yapmalıyız ve iyilik yapanların sayısını artırmalıyız. İyilik yapmak için isim önemli değil. Kalbimizin dokunduğu herkese iyilik yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.


 

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Iyilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108