Gölyazı'da yaz hazırlıkları başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarihi Roma dönemine kadar uzanan ve bünyesinde barındırdığı tarihi eserlerin yanı sıra sahip olduğu coğrafi özellikler nedeniyle Türkiye’nin en dikkat çeken turizm lokasyonları arasında yer alan Gölyazı’nda incelemelerde bulundu. Büyükşehir bürokratlarının da katıldığı inceleme gezisinde bölgenin alt yapı düzenlemesi, sahil yapılanması ve sosyal donatı alanlarıyla ilgili tespitlerde bulunan Başkan Aktaş, önümüzdeki yaz aylarına yetişecek yenileme çalışmalarının ardından yapılacak tanıtımla birlikte Gölyazı’nın marka değerinin artacağını söyledi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 18:44
Gölyazı'da yaz hazırlıkları başladı

Başkan Aktaş’ın inceleme gezisine, BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, belediye bürokratları ve Gölyazı Mahallesi Muhtarı İbrahim Şahin eşlik etti. Mahalle meydanı ve iskelede alt yapı çalışmalarıyla ilgili BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç’ten bilgiler alan Başkan Aktaş, daha sonra beraberindeki ekiple birlikte Gölyazı sokaklarını dolaşarak bölgenin ihtiyaçlarını belirledi.

Kış ve yaz ayrı güzel

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın çok önemli tarihi mekanlarının bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin de Gölyazı olduğunu ifade etti. Gölyazı’nın cennetten bir köşe misali kış ve yaz ayrı bir güzelliğinin olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Göreve başladığımızdan bu yana Bursa’nın atıl kalmış belirli noktalarıyla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor, tespitler yapıyoruz. Bu tespitleri daha sonra hizmete almanın derdindeyiz. Gölyazı da gündemimizde olan bir konu. Daha önce burasının alt yapı ve kanalizasyon düzenlemeleri için yaklaşık 9 milyon TL’lik bir harcama yapılmıştı.

Bunun yanında zemin düzenlemeleri ve mahallenin ihtiyaçlarıyla alakalı ilçe başkanımızdan, muhtarımızdan ve mahalle temsilcimizden gerekli bilgileri aldık” dedi.

İlk tespitler tamam

Başkan Aktaş, yapılacak çalışmalarla birlikte Gölyazı’nın marka değerinin artacağını belirtti. Bu manada yakın zamanda harekete geçeceklerini ve gerçekleştirilecek çalışmalarla birlikte bölgenin Bursa’ya da daha fazla değer katar hale geleceğini vurgulayan Başkan Aktaş, “Bugün düzenlediğimiz geziyle Acil Eylem Planı kapsamında neler yapabiliriz, onları tespit ettik. İnşallah zaman içerisinde bunları geliştirerek, Gölyazı’nın Bursa ekonomisine daha fazla katkı sağlayan bir mahalle olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Gölyazı ile ilgili düzenleme çalışmalarının ilk etabının yaz aylarına kadar tamamlanacağını söyleyen Başkan Aktaş, “İnşallah bu yazı daha güzel geçirir, Gölyazı. Geliştirilen düzenlemelerle birlikte Gölyazı da aynen Uludağ gibi İznik Gölü ve Oylat Kaplıcaları gibi bir çekim merkezi olur. Bu potansiyel var. Otoparkı, sosyal alanları ve içerideki diğer ünitelerle birlikte, camisinden abdest alma kısımlarına kadar geniş bin mekanı düzenleyeceğiz. İnsanların huzur ve rahatı ney gerektiriyorsa onu yapacağız” şeklinde konuştu.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108