Bursa'ya ULUSAL INSARAG Sertifikası

Bursa Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğümüz ULUSAL INSARAG Sertifikası almaya hak kazandı.

17 Ocak 2018 Çarşamba 20:04
Bursa'ya ULUSAL INSARAG Sertifikası

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız, ülkemiz içerisindeki arama kurtarma birliklerinin ulusal olarak akredite edilmesi amacıyla INSARAG (Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu) tarafından verilen yetki ile arama kurtarma birliklerinin akreditasyon çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Ülkemizde 11 ilde bulunan Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüklerinden Ankara ve İstanbul haricindeki 9 İl Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin kendi içinde ve ekip dışında yerli ve yabancı diğer ekipler arasındaki işbirliği ve koordinasyon kapasiteleri ile ani gelişen olaylar karşısında verdikleri reflekslerin test edildiği sınav sonucunda başarılı olan ekiplere ULUSAL INSARAG sertifikası verilmektedir.

Yoğun hazırlık çalışmalarının ardından, Bursa Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünün tüm çalışmaların değerlendirildiği INSARAG Sınavı03 OCAK 2018 tarihinde evrak denetlemesi ile başlamıştır. INSARAG Denetlemesi, Türkiye INSARAG Temsilcisi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca görevlendirilen uzaman personellerden oluşan 5 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilmiştir. 04 OCAK 2018 sabah saat 06:40’ da Çanakkale İli Biga ilçesinde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu gereği tüm birlik personeline haber merkezince deprem alarmı iletilmiştir. Senaryo gereği; intikal karayolu ile yapılmıştır.

INSARAG programı çerçevesinde; Kamp alanı ve Operasyon merkezi oluşturulması, yerel yöneticiler ile irtibat, afet bölgesinde yapılan arama ve kurtarma çalışmaları ile bu çalışmalar sırasında yapılması gereken planlama ve uyulması gereken emniyet ve güvenlik tedbirleri simule edilerek sınav gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışmalar 05  OCAK 2018’ gece saat 02:00’ de başarı ile tamamlanarak sınav sona ermiştir. Başarılı geçen sınavın ardından Bursa Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ULUSAL INSARAG Sertifikası almaya hak kazanmıştır. UMKE ekipleri başta olmak üzere, Karayolları Bölge Müdürlüğü, BUSKİ, Yıldırım Belediyesi ve İHH ekipleri de özverili çalışmaları ile çalışmalara destek vermiştir.

INSARAG Nedir?

Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG), üye ülkelerin resmi afet müdahale kurumları ile arama kurtarma çalışmalarında yer alan sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu ağdır. INSARAG ağı, ihtiyaç olan bölgelere üyelerinin hızla ulaşmalarını ve verimli bir çalışma gerçekleştirmeleri için gereken koordinasyonu sağlamaktadır.

INSARAG, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Cenevre’deki Acil Hizmetler Bölümü'ne (ESB) bağlıdır.

INSARAG' ın Afrika, Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde 32, Amerika bölgesinde 7, Asya ve Pasifik bölgesinde 12 olmak üzere toplam 51 ülkeden en az 7369 personel ile 81 üyesi bulunmaktadır.

BURSA VALİLİĞİ

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108