Bursa'da 25 Bin TL'ye Kurbanlık Satıldı

Yaklaşan kurban bayramıyla birlikte hareketlenen kurban pazalarında yaşanan hareketlilik ilginç olaylarıda beraberinde getirmekte. Bursa'da 1.7 ağırlığındaki boğa 25 bin tl fiyatla satıldı.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 22:28
Bursa'da 25 Bin TL'ye Kurbanlık Satıldı

Bursa Yunuseli mahallesinde kurulmuş olan hayvan pazarında yaşanan olayda Muş'un Korkut ileçesinden satılmak için getirilen 1.7 ton ağırlığındaki 'BABACAN' ismindeki kurbanlık boğa iri cüssesiylede kurban pazarına kurbanlık almaya gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürüken yetiştiricisi Özcan BULUT'uda memnun etti.

Yapmış olduğu açıklamada 22 yıldır hayvan yetiştiriciliği ile uğraştığını belirten 1.7 ton ağırlığındaki 'BABACAN' ismindeki boğanın yetiştiricisi Özcan BULUT Bursa'ya kurbanlık olarak 40 adet büyük baş hayvan getirdiğini belirtti.

3 yaşında olmasına rağmen iri cüssesiyle herkesin ilgisini çeken boğayı 25 bin tl fiyatla sattığını belirten Özcan BULUT isimli hayvan yetiştiricisi yetiştirmiş olduğu kurbanlık hayvanları 1.5 yıl boyunca yaylada besledikten sonra ahıra çektiklerini ve ahırda yonca samanı ve kırma arpayla beslediklerini açıkladı.

Açıklamasına hayvan yetiştiriciliğinin zorlu ve zahmetli bir meslek olduğunu belirten BULUT 'BABACAN' isimli boğanın yetiştirilmesine ''özen göstermeseydik bu şekilde cüsseli ve sağlıklı olmazdı'' dedi.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108