Aktaş: Uyumla çalışarak Bursa`nın değerine değer katacağız dedi

Bursa’nın geleceği için hizmette koordinasyona büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediyelerine ziyaretlerini Yıldırım Belediyesi ile sonlandırdı. Başkan Aktaş, Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerinin uyum içinde, Bursa’ya değer katacak hizmetlere imza atacağını söyledi.

10 Şubat 2018 Cumartesi 00:07
Aktaş: Uyumla çalışarak Bursa`nın değerine değer katacağız dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediyelerine yönelik teknik inceleme ziyaretlerini Yıldırım Belediyesi ile noktaladı. Başkan Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Yıldırım Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Büyükşehir ve Yıldırım belediyeleri bürokratlarının da katıldığı toplantıda, Bursa’nın önemli ilçelerinden biri olan Yıldırım’daki devam eden hizmetler ve yapılacak olan projeler değerlendirildi. Başkan Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Edebali’den Yıldırım’da yapılması hedeflenen kentsel dönüşüm ve tasarım çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Bursa için heyecanla çalıştıklarını anlatan Başkan Aktaş, ilçenin Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini aldıklarını, devam eden ve yapılması düşünülen projelerle ilgili istişarelerde bulunduklarını söyleyerek, “Bugün, 17. ve son ilçemiz olan Yıldırım İlçesi’nin çalışmalarını irdeliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, ne yapmak istiyoruz ve kalan sürede neler yapacağız bunları anlattık. Yıldırım Belediyesi’nin yaklaşık 4 yıllık sürede yapılanları da anlatıldı. Kamulaştırılması gereken yerler, yapılması gereken çalışmalar, geciken çalışmalar veya çalışmalarda oluşan aksaklıkların nedenlerini değerlendirdik” şeklinde konuştu.
 
“Yıldırım yol haritasını belirlemiş”

Kentsel dönüşüm konusunu değerlendiren ve ilçede yoğun olan kötü binalardaki yaşamın vatandaşların kaderi olmadığını söyleyen Başkan Aktaş, “Yıldırım Belediye Başkanı’mız ve ekibini, Yıldırım’daki kentsel dönüşümlerle alakalı hazırlıklı gördük. Kısa metrajlı işlerden ziyade daha uzun vadeli çalışmalar yapılmış ve yol haritası belirlenmiş. Bu yüzden kutluyorum. İnşallah dişli çark uyumu misali Büyükşehir ve ilçe belediyesi uyumuyla bu hizmetleri Yıldırım sakinlerine daha fazla hissettiririz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu sürece ne ölçüde destek verebileceklerini değerlendiren Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçenin koordinatör belediyesiyiz. Altyapı hizmetleri, ulaşım, çevre ve turizmle ilgili faaliyetlere destek vermek durumundayız. Elimizdeki bütçelerin elverdiği oranda, tabii ki sınırlarını zorlayarak, beraberinde de yap-işlet-devret projelerle, Yıldırım’da eğitim, sağlık ve birçok konuyla ilgili daha birçok konuya imza atacağız” diye konuştu.


 
“Ortak akılla hizmet önemli”

Yıldırım Belediye Başkanı Edebali de yerel hizmetleri yaparken Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin koordinasyonunun önemli olduğunu vurgulayarak, “Ortak akılla hareket etme ve yapılacak hizmetleri planlarken Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin ilgili konuda mütabık kalması daha önemli. Başkan Aktaş’ın bu diyaloğu göstermiş olması, ekiplerimizin tanışması, yapılacak hizmetleri karşılıklı görüş alışverişiyle tahlil etmemiz, yapılması gerekenleri aciliyet sırasına göre planlamamız çok değerli” diyerek duyarlılığı nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Yıldırım İlçesi’nin potansiyeli itibariyle önemli bir ilçe olduğunu da vurgulayan Edebali, Başkan Aktaş’a plaket verdi. Toplantının ardından, Başkan Aktaş ve Edebali, Yıldırım Belediyesi’nin ilçeye değer katan Selçuk Hatun Termal Tesisi’ni de yerinde inceledi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108