14 Şubat Sevgililer Günü kampanyaları için öneriler

Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, yıllık e-ticaret hacminin önemli bir bölümünü oluşturan Sevgililer Günü özelinde gerçekleştirilen dijital kampanyalarda dikkate alınması gereken noktaları açıkladı.

24 Ocak 2018 Çarşamba 19:35
14 Şubat Sevgililer Günü kampanyaları için öneriler

Konuyla ilgili bilgi veren Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, 14 Şubat tarihinin perakende, hızlı tüketim, seyahat, mücevherat başta olmak üzere birçok sektör açısından önem taşıdığını ve bu özel günün yıllık e-ticaret hacminin önemli bir bölümünü oluşturduğunu vurgulayarak, kurumların dijital alanda geri dönüş oranlarını ve alışveriş miktarlarını artırabilmeleri için mutlaka uygulamaları gereken noktaları açıkladı.

Erdör, Sevgililer Günü kampanyaları için özgün olmak gerektiğini belirtirken, tavsiyelerini şöyle sıraladı:

Mobil için öneriler

Artık insanların ellerinden düşmeyecek kadar önemli bir hal alan mobil cihazlar, en büyük kozunuz olabilir. Sadece kendi kurumsal aplikasyonlarınız üzerinde düşünmeyin. İndirilme oranı en fazla olan aplikasyonlara reklam vererek çok büyük kitlelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca insanların ihtiyaç duyduğu sitelerle ve uygulamalarla da anlaşma sağlayabilirsiniz. Örneğin; dijital bankacılık işlemlerinde veya toplu taşıma uygulamalarında kampanyanızı duyurmanız çok hızlı ve çok büyük hedef kitlelere ulaşmanızda sizlere yardımcı olacaktır.

Web sitesi için öneriler

Web sitenizin ana sayfası dikkat çekecek şekilde tasarlanmalıdır. Sitenizde Sevgililer Gününe uyum sağlayabilecek sıcak renkler kullanın. Web sitenizde her zaman işlediğiniz temanın dışına çıkarak, alışılagelmişin dışında düzenleyerek, Sevgililer Gününün kurumunuz için de özel olduğu fikrini tüketicilere kazandırın.

Sosyal medya için öneriler

Sosyal medyayı kampanya sürecinde doğru kullanmanız, hem tüketicilerinizi satın alma davranışına yöneltecek hem de sizin daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır. Hedef kitlelerinizin tüketim alışkanlıklarına ve sosyo-ekonomik statülerine göre farklı mesajlar kullanın. Sosyal medyada renk seçimlerinize ve yazı fontlarınıza özellikle dikkat edin. Sosyal medya da kampanyalarınız için tanınan yüzler kullanmanız da size güç kazandıracağını unutmayın.

E-Mail Marketing için öneriler

Kampanyalarınız önceden duyurabilmeniz açısından e-mail marketing oldukça önemli bir noktada duruyor. Bu alanda tüketiciyi haberdar etmek için kullanacağınız argümanlar sadece yazı ile sınırlı kalmamalıdır. Gönderilecek maillerde görsel kullanılması da önemlidir. Ayrıca Sevgililer Günü gelmeden önce müşterilerinize hatırlatma e-postası gönderip, hediye fikirleri hakkında bilgiler verebilirsiniz.

Vitrin İçin Öneriler

Tüketicileri ilk olarak etkilediğiniz alan vitrinlerinizdir ve renk uyumu çok önemlidir. Vitrinlerinizdeki her faktör düzenli ve uyumlu olmalıdır. Ürün ve bilgiler için ince yazı stilleri, indirim miktarını da belirtmek için kalın yazı stilleri kullanmanız size avantaj sağlayacaktır. Vitrinleriniz de bu özel günde bireysel ürünlerden ziyade çiftlerin tercih edebileceği ürünler kullanarak bir adım öne geçebilirsiniz

FASELİS

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108