JMO'dan Gemlik'e ziyaret

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı ve Yüksek Jeoloji Mühendisi Engin Er, Gemlik'te incelemelerde bulundu.

22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:18
JMO'dan Gemlik'e ziyaret

Er, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte Cihatlı Mahallesi'nde yapılan toplu konutları yerinde inceledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Er, zeminin sağlam olduğunu ve kayalık üstüne yapıldığını söyledi.

Gemlik merkezinin atıl durumundan kurtulması için projenin önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Er, şöyle konuştu.

"Belediyenin altyapıyı hazırlaması memnun edici. Yıllar önce burası hayaldi. Kel bir tepe görmüştük, inanılmaz hızlı yükselmiş. Gemlik'in faydasına olacaktır. Bursa'da Bademli neyse, Gemlik'te de Belediyenin toplu konutları o olacaktır.

Hatta görüntüye bakınca Bademli'den de daha cazip. Ferah ve huzuru bir yaşam alanı, kaliteli inşaat malzemesiyle sağlanmış. Zemin etütlerinde sondajı yerinde inceleyen tek Belediye, Gemlik Belediyesidir. Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz'a teşekkür ederim."

Yılmaz da vatandaşları hem depremden korumak, hem de kaliteli konutlarda onlara yaşam alanları sunmak adına önemli bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Daha önce meyve bahçelerine, zemini ve beton kalitesi kötü binalar yapıldığını vurgulayan Yılmaz, şu bilgileri aktardı:

"Gemlik'i bundan kurtaracağız. Buranın havası temiz, manzarası, havası güzel. Zemini de sağlam. 970 daire yapacağız. Şu ana kadar 700'ünün ihalesine çıktık. Sağlık Ocağının da ihalesini yaptık. Okul da yapıyoruz, cami de yapıyoruz. Güzel bir mahalle oluşuyor, 5 bin kişi burada yaşayacak."

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108