Gemlik Zeytin Festivali Başlıyor

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ve çok sayıda sponsor firma ile birlikte düzenlediği ve bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali için geri sayım başladı. 22 Eylül Cuma günü başlayacak olan Festival, 24 Eylül Pazar akşamı kapanış şöleni ile sona erecek. '' Zeytinin Başkenti Gemlik '' temasıyla bir kez daha ulusal ve uluslararası kamuoyunun karşısına çıkacak olan festival, dolu dolu programları ile göz kamaştırıyor.

22 Eylül 2017 Cuma 12:58
Gemlik Zeytin Festivali Başlıyor

Gemlik Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra, sponsor firma temsilcileri ve sivil toplum örgütü yöneticileri program çalışması detayları üzerinde son rötuşları yaptılar. Bosna Hersek’in Zavidovici Kenti’nin onur konuğu olarak ağırlanacağı festivale ayrıca Romanya, Yunanistan, Kosova  Gürcistan ve İspanyadan ekipler ve özel heyetler davet edildi. Festival yürüyüşü 22 Eylül Cuma saat 16.00’da İstiklal Caddesinden başlayıp Atatürk anıtında son bulacak. 

Uluslararası Halk Dansları gösterimleriyle renklenecek Gemlik Zeytini Festivalinde, ünlü Boşnak Böreği Gemlik Zeytini ve Gemlik Zeytinyağı eşliğinde vatandaşlarla paylaşılacak. Zeytin ve Zeytinyağı tanıtımı ile ilgili organizasyonlar festivale büyük anlam katacak.

22 Eylül Cumartesi ve 24 Eylül Pazar günü de devam edecek olan Gemlik Zeytini Festivali kapsamında, ünlü sunucu ve yemek programcısı ekranların sevilen yüzü Nursel Ergin “Nursel'in Mutfağı ” program çekimlerini Atatepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirecek. Festival programlarında öne çıkan bir diğer ünlü isim ise Gökçe Dinçer(Gökçe) olacak.Festivalin üçüncü günü saat 20:00 da sahne alacak olan Gökçe ve orkestrası ile birlikte misafirlere eğlence dolu dakikalar yaşatacak.Okullar arası Şiir, Kompozisyon, Resim ve Fotoğraf Yarışması sergisi ve ödül törenini, Uluslararası ve Okullar arası Satranç Şampiyonası izleyecek. Festival programları boyunca Zeytin konulu paneller, Zeytin hasat şenlikleri, Halk oyunları gösterileri, çocuk şenlikleri, yelken gösterileri, Basketbol turnuvası ve daha bir çok etkinlikle katılımcılara unutamayacakları görsel şölenler ve heyecan dolu dakikalar yaşatılacak.
 
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, '' Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Festivalimiz için çok fazla mesai harcadık. Her geçen yıl bi önceki yıla nazaran daha güzel işler yapıyoruz.Bu yılda toplumun her kesimine hitap edecek programlar ve organizasyonlar yapılacak.Yediden yetmişe herkes bu festivalden yüzleri gülerek ayrılacaklar.Gemlik'imizi, Zeytinimizi tanıtmak ve uluslararası kamuoyunda hakettiği konuma getirmek için gereken bütün fedakarlıkları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.Ben şimdiden Festivalimizin Gemlik'imize ve bütün konuk ve misafirlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Genel Sekreteri Mehmet Çelik'in ev sahipliğinde toplanan yürütme kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve sponsor firma yetkilileri, festival programının detaylarını görüşerek, fikir birliğine vardılar. “Zeytinin Başkenti Gemlik’te, herkesin beğeneceği, zeytinimizin tanıtımına ve coğrafi işaretine uluslararası düzeyde katkı sağlayacağı bir program için çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108