Gemlik'te Çöpler Yer Altına Alınıyor

Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce başlatılan uygulamayla yeraltı çöp konteyner sayısı her geçen gün artıyor. İlçe genelinde uygulanmaya başlayan modern yeraltı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçerken, görsel kirliliği de tamamen ortadan kaldırıyor.

15 Ocak 2018 Pazartesi 23:33
Gemlik'te Çöpler Yer Altına Alınıyor

Gemlik’te yaşayan vatandaşların ihtiyaçları ve atık eğilimleri göz önüne alınarak hizmete sunulan hijyenik, uzun ömürlü ve estetik görünüme sahip modern yeraltı konteynerleri çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçiyor. Kentte 9 farklı noktaya yerleştirilen 17 yeraltı konteyneri 5 metreküp çöp alma kapasitesine ve 2,5 metre derinliğe sahip.

Montaj işlemleri tamamlanan yeraltı çöp konteynerlerini yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 9 farklı noktada 17 yeraltı çöp konteynerleri hizmete sunduklarını dile getirdi. Yeni sistem de 1 yeraltı çöp konteynerinin, 3 eski çöp konteyneri kapasitesi kadar çöp alabildiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, " İlçemizin daha yaşanabilir ve daha güzel hale gelmesi adına, modern yeraltı çöp konteyneri sistemini, 2018 yılı içerisinde de ilçemizde yaygınlaştırarak devam edeceğiz” dedi. Yılmaz, " Daha temiz bir Gemlik için attığımız bu tür adımlarla Gemlik'i çağdaş ve modern görümüyle herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getiriyoruz.Şehir estetiğine uygun, görüntü kirliliğinden uzak konteynerler çevrenin korunması, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamalarına olanak sağlayacak. Yaşamın her alanında hayata geçirdiğimiz hizmetlerle Gemlik'in marka değerini yükseltmeye devam edeceğiz. Yeraltı çöp konteynerlerimiz Gemlik'imize hayırlı olsun" diye konuştu.

Yeraltı çöp konteyner sisteminin hizmete girmesinden memnun olan Gemlikli vatandaşlar ise, modern kent teknolojilerini Gemlik’te görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108