Gemlik'li Denizciler Kürek Çekerek Yunanistan'a Gidecekler

Gemlikli Amatör Denizciler Hüseyin Ürkmez ve Bilgin Yorulmaz Mayıs ayında 3,5 metrelik tekneleriyle kürek çekerek Yunanistan’a gidecekler.

23 Şubat 2017 Perşembe 12:01
Gemlik'li Denizciler Kürek Çekerek Yunanistan'a Gidecekler
Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ve Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği ile birlikte organize ettiği etkinlikte, bir aylık zorlu yolculuğa çıkacak olan amatör denizciler Ürkmez ve Yorulmaz, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, destekleri adına teşekkür ettiler.

Mübadelenin 94. Yıldönümü anısına Yunanistan’daki Gemlik Nea Kios’a gidecek olan Hüseyin Ürkmez ve Bilgin Yorulmaz, “Bizler bu körfezde büyüdük. Öncelikle denizi ve Gemlik körfezini çok seviyoruz. Gemlik’e ve Gemlik Körfezine vefa borcumuz var. Gemlik Körfezinden uzun mesafe kürekler çekilsin istiyoruz. Mübadelenin 94. Yıldönümü anısına bu organizasyonu yapacağız. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Mayıs ayında Gemlik’ten çıkacak olan amatör denizciler Hüseyin Ürkmez ve Bilgin Yorulmaz, Mudanya, Bandırma, Çanakkale, Limmi Adası ve Atina’da mola verecekler. Bir ay sürecek kürek çekmeli çetin yolculuğun son durağı Atina’nın güneyinde kalan Yunanistan’daki Gemlik Nea Kios olacak.

Burada Gemlik’ten getirdikleri zeytin fidanlarını mübadele anısına dikecek olan Ürkmez ve Yorulmaz, Yunan Adalarını takip ederek Bodrum’a gelerek yolculuklarını tamamlayacaklar. Marmara Denizi ve Gemlik Körfezinde defalarca kürek çektiklerini bildiren Hüseyin Ürkmez, Bilgin yorulmaz ile birlikte ayrıca İstanbul Çanakkale kürek çekme organizasyonunu yaptıklarını, bisiklet ile Türkiye turu attıklarını anımsattı.

Kendisinin de İstanbul-Kabala, Selanik-İzmir, İstanbul-Atina, Hopa-İskenderun arasında kürekle deniz yolculuğu tecrübesi bulunduğunu vurgulayan Hüseyin Ürkmez, “Bu güzel ve anlamlı organizasyonu gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GEMLİK BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108