Atık Yağı Getir Zeytinyağlı Sabunu Götür

Gemlik Belediyesi atık yağların önüne geçebilmek adına ''Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası '' başlattı.

01 Mart 2018 Perşembe 12:09
Atık Yağı Getir Zeytinyağlı Sabunu Götür

Gemlik Belediyesi tarafından bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek ve atık yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla “Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” başlatıldı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 7'den 70'e tüm vatandaşların bitkisel atık yağların toplanması konusunda teşvik edilmesi ve atık yağların insan, çevre ve doğaya zarar vermesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 1 litre evsel atık yağı getirene 1 adet zeytinyağlı sabun hediye ediliyor.

Lavaboya dökülen 1 litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, " İlçemizdeki evlerde ve iş yerlerinde lavaboya dökülen atık yağlar çevreye had safhada zarar verdiği için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha hassas davranmalarını rica ediyoruz” dedi. Bitkisel atık yağların toplanması için öğrencilere yönelik okullarda da çalışma yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Belediyemiz ve muhtarlarımızla ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Muhtarlarımız bizim için mahallelerindeki vatandaşlarımızın getirdiği atık bitkisel yağları toplayacak. 1 litre atık yağ getirene 1 adet zeytinyağlı sabun hediye edeceğiz” diye konuştu.

Konuyla alakalı detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne ait 0534 366 83 42 numaralı telefon ile Proje koordinatörü Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk ile irtibata geçebileceği bildirildi.

GEMLİK BLD

banner119
Son Güncelleme: 01.03.2018 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108