İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başladı

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi’nin de destek verdiği 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı.

25 Aralık 2016 Pazar 00:00
İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başladı

Bu yıl 11’inci kez perdelerini açan festivalde 28 Aralık'a kadar onlarca film Bursa halkıyla buluşacak. Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi’nin de destek verdiği festivalde 15 ülkeden 40 film ücretsiz gösterilecek. Festivalin açılışı Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum'da düzenlenen kokteylle başladı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ile farklı kapıları araladığımıza, emeği ve özgürlüğü ifade eden yapımları kitlelerle buluşturduğumuza inanıyorum. Bu çerçevede, eşitlikten, emekten ve özgürlükten yana pek çok paydaşla bir projede buluşmak büyük mutluluk. Organizasyon, bu yıl da emekten yana söz söyleyen yapımları, bu kez “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” başlığıyla beyaz perdeye taşıyor. 11. Uluslararası İşçi filmleri Festivali’nin, her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllülerin emeğiyle, dayanışmasıyla düzenlendiğinin altını çizmek istiyorum. Bizleri festivalle buluşturan kurum ve kuruluşlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



Gazeteci Banu Güven de festivalin sıkı takipçisi olduğunu belirterek duyduğu heyecanı dile getirdi. Festivalin açılış filmi, Şafak Pavey’in yönetmenliğini yaptığı, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliamı konu alan "Geride Kalanlar" oldu. Film gösteriminin ardından Feryal Öney konser verdi.



Festival boyunca 15 ülkeden 40 film, Sanat Mahal, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, KESK Gösterim Salonu, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, BAOB Yerleşkesi, Bursa Halkevi, DOĞADER, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği Gösterim Salonu, Kestel Hacı Bektaş-i Veli Kültür Tanıtım ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Salonu, Bursa Dersimliler Derneği, Baro Evi Gösterim Salonu ve As-Der Gösterim Salonu'nda izleyicilerle buluşacak.
Festival programı kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra iki panel de düzenlenecek. Basına ve habere erişme hakkına yönelik baskıları konu alan ‘Medyadaki Dönüşüm ve Halkın Haber Alma Hakkı’ konulu panel BAOB Yerleşkesi Ortak Salon'da 27 Aralık’ta saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Doğanın ranta açılmasının konu edildiği ikinci panel de "Cerattepe’den Uludağ’a Talana Karşı Doğal Olarak Direniş" başlığıyla 25 Aralık'ta AS-DER Salonu'nda düzenlenecek. Panelden evvel Gözyaşı Yolu filmi gösterilecek.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108