‘Bursa Festivali`nde 56. yıl coşkusu başlıyor

Bursa’nın köklü geleneği ‘56. Uluslararası Bursa Festivali’, bu yıl 28 Haziran Çarşamba günü, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın (BBDSO) usta sanatçı Anjelika Akbar’ın konuk olacağı muhteşem konseriyle başlayacak.

19 Haziran 2017 Pazartesi 11:04
‘Bursa Festivali`nde 56. yıl coşkusu başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56.’sı düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ‘Uluslararası Bursa Festivali’, 28 Haziran Çarşamba günü Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Anjelika Akbar’ın, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) gerçekleştireceği konseri ile başlayacak.

Dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağı festival, zengin içeriği ile kentte eşsiz bir sanat rüzgarı estirecek. Festival bünyesinde yıl 31. kez düzenlenecek ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ da 23 ülkeden katılacak halk dansları ekipleriyle 07-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bursa’da barış ve dostluk rüzgarı estirecek yarışmaya bu yıl Arjantin, Arnavutluk, Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Bosna Hersek, Cezayir, Çin, Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC,Makedonya, Malezya, Moldova, Sri Lanka, Şili ve Tataristan gibi ülkeler katılacak.

Festivalin bilet fiyatları ise 18 ile 38 TL arasında değişiyor. Online olarak ‘biletinial.com’ üzerinden alınabilecek olan festivalin biletlerine ayrıca Zafer Plaza, Kent Meydanı, Korupark BKSTV standı, ÖzdilekPark Nilüfer, Merinos AKKM gişeleri ile etkinlik günlerinde de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişesinden ulaşılabilecek.

‘56. Uluslararası Bursa Festivali’ programı

28 Haziran– Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası & Anjelika Akbar
29 Haziran– Gianni Guarracino
30 Haziran - Fettah Can
02 Temmuz - Ankara Devlet Opera ve Balesi "Frida"
03 Temmuz - ŞİMDİ 90´LAR (Yeşim Salkım, Ferda Anıl Yarkın, Reyhan Karaca, Jale, Uhde Seçil, Erdal, Hazal, Eda Özülkü Ve Metin Özülkü)
16 Temmuz – Mehmet Ali Sanıkol & Whatsnext? Featuring TIGER OKOSHI
17 Temmuz - Ata Demirer ve Orkestrası
19 Temmuz – Kadebostany
20 Temmuz – Madcon
22 Temmuz - Samsun Devlet Opera ve Balesi "Arda Boyları"
24 Temmuz - THM GAZİNOSU (Mustafa Keser, Bedia Akartürk, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe)
26 Temmuz - Şebnem Ferah
7 – 12 Temmuz – 31. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

BBB

banner119
Anahtar Kelimeler:
Bursa Festivali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108