Yalova'da Kızılcık Coşkusu Yaşandı

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı olan Şenköy köyünde bu sene 14'üncüsü yapılan şenlikler de renkli görüntüler yaşandı.

06 Ağustos 2017 Pazar 21:01
Yalova'da Kızılcık Coşkusu Yaşandı

Yalova Valisi Yılmaz: İlimiz sanayide, tarımda, ekonomik yerde gerçekten güçlü potansiyellere sahip bir il. Kivi üretiminde birinci sıradayız. Çiçek üretiminde üçüncü sıradayız. Alternatif tarım ürünlerinde her geçen gün yenilerini ilimize getiriyoruz ve onların da kalıcı olması için gayret ediyoruz.

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy köyünde bu sene 14'üncüsü yapılan "Kızılcık Şenliği", yoğun ilgi gördü.

Köy meydanında yapılan şenlikte açılışı Bursa Hüdavendigar Mehter Takımı'nın kortej yürüyüşüyle başladı. 

Daha sonra Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneğinin (TUFAG) halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz,yapmış olduğu konuşmada, Kızılcık Şenliği'nin köylüler tarafından ciddi manada sahiplenildiğini söyledi. 

Yılmaz, "Bu noktada gerek kızılcık üretiminin başlangıcında, devamında ve bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi ben tebrik ediyorum. 

İnşallah bu ürünün tanıtılması, pazarla buluşmasında, sizlere önemli bir gelir kaynağı oluşturması açısından bu etkinliklerimiz sürer ve yeni ürünlerle birlikte köyümüz daha da tanılı hale gelir. 

Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi de Türkiye'de kapama bahçe kültür bitkisi olarak tek üretimi yapıldığı yerin Şenköy köyü olduğunu söyledi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise geçen sene yapmış oldukları çalışmalarda kızılcık için önemli adımlar atıldığını söyleyerek, "Geçen sene yapmış olduuğmuz çalışmalarla kızılcığımızı Türkiye coğrafi işaretler haritasına tescilledik ve marka tescilini de aldık. 

Türkiye'nin en kaliteli kızılcığı Yalova iline bağlı Çınarcık ilçemizin Şenköy köyünde üretilmektedir.

Şenlik sonunda vatandaşlara kızılcık ikramı yapıldı.

AA

banner119
Son Güncelleme: 08.08.2017 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108