Nisan ayı konut satış istatistikleri

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, nisan ayındaki konut satışlarından memnun olduklarını ve bu yıl sonunda toplam satışlarda rekor beklediklerini bildirdi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 22:17
Nisan ayı konut satış istatistikleri

Elmas, TÜİK tarafından açıklanan ve nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 artarak 114 bin 446'ya ulaşan konut satışlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Satış rakamlarından oldukça memnun olduklarını belirten Elmas, yılın ilk dört ayında konut satışlarının 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 7,5 büyüyerek 440 bin 226 olarak gerçekleştiğini aktardı.

Nisan ayı rakamlarındaki artışta şubat, mart aylarında gerçekleşen kampanyanın da olumlu etkisi olduğunu kaydeden Elmas, oluşan olumlu havanın nisan satışlarına da pozitif yansıdığını vurguladı.

Elmas, ilk kez satılan konut sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 artarak 51 bin 988'e çıktığını, ikinci el konut satışlarının da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 artış göstererek 62 bin 458 olduğu bilgisini verdi.

"Yabancıya satış sevindirici"

Nisan ayı satışlarındaki artışın büyük ölçüde birinci el satışlardan kaynakladığını belirten Elmas, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yabancıya konut satışı geçen yıla oranla yüzde 2,7 artarak bin 624 oldu. Hükümetimizin teşvikleri sonuç vermeye başladı ve ilk kez yabancıya satış geçen yıla göre artış gösterdi. Yabancıya satışta İstanbul ve Antalya ilk sıralarda yer aldı. Önümüzdeki aylarda geliştireceğimiz projeler ve yapacağımız pazarlama faaliyetleriyle birlikte yabancıya satışın daha fazla artacağını düşünüyoruz.

Bu yıl sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza artacağı kanaatindeyiz. Hükümetimiz sene başından bu yana sektörü rahatlatacak uygulamaları sırasıyla devreye aldı. Referandum sonrası ise hükümetimizden beklentimiz sektörün finansal derinliğinin artırılması yönündedir. Banka kredileri ile ilerleyen sektörümüzde Gayrimenkul Sertifikası gibi farklı enstrümanlar etkin bir şekilde devreye alınmalı. Ayrıca banka kredilerinin de yıl sonuna kadar aylık 0,90 seviyesinde kalması gerektiğini düşünüyoruz."

"Mayısta ciddi artış bekliyoruz"

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut satışlarındaki artışın devam edeceğini belirterek, "Özellikle mayıs ayında ciddi artış bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Referandum sonrası yabancı yatırımcının Türkiye'ye yöneldiğini ifade eden Özyurt, ekonomideki iyiye gidişin hem yabancı yatırımcıyı hem de yerli yatırımcıyı harekete geçirdiğini bildirdi.

Özyurt, "Elde edilen bu istikrar ortamının Türk ekonomisini ve gayrimenkul satışlarını çok daha yukarılara taşıyacağını ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108