Çıraklık Yeniden Canlanıyor

09.12.2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6764 sayılı kanun ile çıraklık eğitimi zorunlu örgün eğitim kapsamına alındı.

18 Ağustos 2017 Cuma 14:52
Çıraklık Yeniden Canlanıyor

Mesleki Eğitim Merkezleri bu yıl ilk kez TEOG puanlarıyla öğrenci alacak ve öğrencilernakil süresince tercihte bulunabilecek. Bursa’da yaklaşık 500’e yakın öğrencinin Mesleki Eğitim Merkezlerini tercih etmesi, kamuoyunda çıraklık, kalfalık ve ustalığın yeniden canlanması şeklinde değerlendirildi.
Bir gün okul beş gün işyeri

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinden Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesine alınan Mesleki Eğitim Merkezleri, çıraklık ve kalfalık eğitim sürelerinin birleştirilmesiyle birlikte 4 yıl süreyle eğitim verecek. Bu eğitimin 3 yılı kalfalık, 1 yılı ise ustalık eğitimi olacak.Haftanın 1 gününü okulda, 5 gününü işyerinde geçirerek olan öğrenciler, 11. sınıfın sonunda kalfalık belgesi alacak,12. sınıfın sonunda ise ustalık belgesi almaya hak kazanacaklar. 

KOSGEB’den destek

Öğrenciler ustalık belgelerini aldıklarında, mezuniyet alanlarında bir işyeri açmak koşuluylaKOSGEB tarafından 50 bin TL hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteğinden faydalanma imkanı bulabilecekler.

Açıköğretime eşzamanlı kayıt olma imkanı

Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıran öğrenciler kalfalık ve ustalık eğitiminin yanı sıra eş zamanlı olarak açıköğretim lisesi veya mesleki açıköğretim lisesini de okuyarak, aynı sürede hem mesleğinde ustalık belgesi hem de açıktan okuduğu lisenin diplomasını alabilecek.

MEB BURSA

banner119
Son Güncelleme: 18.08.2017 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108