BUSMEK`ten Kosova`da 2. mezuniyet sevinci

BUSMEK’in Kosova’daki eğitimlerine devam eden ‘Konfeksiyon Makineleri Kullanımı ve Giyim’ ikinci dönem kursiyerleri, sertifikalarını alarak mezuniyet sevincini yaşadı.

12 Mayıs 2017 Cuma 11:10
BUSMEK`ten Kosova`da 2. mezuniyet sevinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Kosova’da açılan BUSMEK kursları, 2. mezunlarını verdi.

Bursa’da geçmiş yıllarda, kuaförlük ve cilt bakımı alanında BUSMEK’te eğitim alan Kosovalı kursiyerlerin bir kısmı ülkelerinde iş yeri açmış, bir kısmı da hemen iş bulmuştu. Bu gelişmenin ardından Kosova’ya taşınan BUSMEK kursları, ülkede yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Geçen yıl Kasım ayında ‘Konfeksiyon Makineleri Kullanımı ve Giyim’ alanında eğitim vermek için Priştina’da atölye kuran BUSMEK, bu atölyeden ikinci dönem mezunlarını verdi. Açılan kursta, 200 saatlik ‘Konfeksiyon Makineleri Kullanımı ve Giyim’ eğitimi alan 28 kursiyer, sertifika töreninde mezuniyet sevincini de yaşadı. Bugüne dek bu alanda 55 kursiyerin sertifika alarak sektöre adım attığı eğitimlere, halen 30 kişilik yeni bir grupla devam ediliyor.

“Farklı branşlar da isteniyor”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman ve Üsküp Kosova Derneği Başkanı Recep Gündüz’ün de katıldığı sertifika töreni, 2. dönem kursiyerlerinin heyecanına sahne oldu.

Başkanvekili Karlık, ilk dönemde öğrencilerin eğitimleri devam ederken aynı zamanda ülkelerinde iş de bulmasının Kosova gündeminde genişçe yer aldığını söyleyerek, “Şimdi de ikinci dönem kursiyerlerinin mezuniyetine tanık oluyoruz. Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu kursların çeşitliliğinin artması yönünde talepleri var. İlerleyen zamanlarda Kosova’ya nitelikli ara eleman yetiştirmek amacıyla farklı kursları da BUSMEK üzerinden planlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Törene katılan Kosovalı yetkililer de çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108