BUSMEK balkanlarda da takdir topluyor

Karadağ ve Bosna Hersek’teki kursların ardından sertifika törenleri ve sergi açılışlarını gerçekleştiren BUSMEK’e ilgi Balkanlarda da gün geçtikçe artıyor.

22 Haziran 2017 Perşembe 11:22
BUSMEK balkanlarda da takdir topluyor

Karadağ Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür ve Sanat Koordinatörü Murat Sedat Sert, BUSMEK’i merkezinde ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve Bursa’da bugüne kadar 100 binin üzerinde mezun veren BUSMEK, Balkanlardaki çalışmalarının da meyvelerini almaya başladı. Karadağ Podgoritsa’da Yunus Emre Enstitüsü ile BUSMEK tarafından ortaklaşa yürütülen projede 3 ay önce kursiyerler sertifikalarını almış ve ebru sergisi düzenlemişlerdi.

Yine Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan Hüsn-i Hat, Ney, Türk yemekleri, Osmanlı Türkçesi, dikiş-nakış ve örgü kursları gibi kursların yanı sıra BUSMEK desteği ile de tezhip kursu da açılmış ve bu kursa Bosna-Hersekliler büyük ilgi göstermişti. BUSMEK’in Tezhip kursunu da başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını alırken bir de tezhip sergisi düzenlenmişti.

Karadağ Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür ve Sanat Koordinatörü Murat Sedat Sert, BUSMEK’i daha yakından tanımak üzere Bursa’ya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman ve BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda tarafından karşılanan Özdemir ve Sert’e kurslar, branşlar, sosyal faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca yönetim merkezi ve sınıflar gezdirilerek çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulunuldu. Yapılan görüşmelerde, Yunus Emre Enstitüsü ve BUSMEK’in ortaklaşa yürüttüğü yurtdışı faaliyetlerinin daha da geniş yelpazeye yayılması için neler yapılabileceği hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

BUSMEK’in çalışmalarını takdirle karşılayan Karadağ Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, “Bugün de gördük ki Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında birçok Avrupa ülkesinden ileride bir konumda. BUSMEK’i bu denli önemseyen ve sayesinden bizlerin de Balkanlarda yararlanıyor olmamızdan ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, Yunus Emre Enstitüsü olarak teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108